אחת מתוקה, אחת מלוחה: שתי קלאסיקות טבעוניות קלות להכנה

השפית והקונדיטורית הטבעונית בת-עמי בוזגלו עם שני מתכונים פשוטים להכנה, וטבעוניים כמובן: ערוק לגזרת המלוחים ועוגת תפוזים קוקוס לקינוח • בתאבון!

עוגת קוקוס תפוז טבעונית, בת עמי בוזגלו, צילום: איה בוזגלו

עוגת קוקוס תפוזים טבעונית

מצרכים:
כוס וחצי קמח
חצי כוס קוקוס טחון
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר 
כוס ורבע מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
גרידת תפוז
תמצית וניל
חצי כף חומץ תפוחים

לסירופ:
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
מעט מי זהר/ תמצית וניל

עוגת תפוז קוקוס, שפית בת עמי בוזגלו, צילום: איה בוזגלו

אופן ההכנה:
1. מדליקים תנור על 160.
2. בקערה שמים את החומרים היבשים, ומערבבים.
3. מוסיפים אליה את הרטובים, כשחומץ תפוחים אחרון. מערבבים היטב
4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור לחצי שעה.
5. לקראת סוף האפייה, מתחילים להכין את הסירופ- מחממים במחבת קטנה ועל אש קטנה את כל המצרכים עד שהסוכר נמס.
6. כשהעוגה יוצאת מהתנור ליצוק מעליה מעט מהסירופ ולהגיש.

ערוק טבעוני בעשר דקות

מצרכים:
2 גזרים
2 זוקיני
2 תפוחי אדמה
2 בצל
חצי צרור שמיר/ פטרוזיליה
2 כפיות מלח
כוס קמח לבחירתכם

ערוק טבעוני, בת עמי בוזגלו, צילום: איה בוזגלו

אופן ההכנה:
1. מגרדים את הירקות וסוחטים היטב. קוצצים את הירק ללא הגבעולים. בקערה, מוסיפים את הירקות, את הירק, מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב.
2. בוחרים במחבת יחסית עמוקה ומחממים שמן חצי עמוק.
3. בעזרת ידיים רטובות מכדררים כדור בגודל כדור פינג- פונג/כדור שוקולד, מועכים מעט ומעבירים למחבת לכמה דקות טיגון מכל צד עד שנגמרת הבלילה.
4. מעבירים להתקררות על משטח עם נייר סופג ומגישים.

שפית בת עמי בוזגלו, צילום: איה בוזגלו

בת-עמי בוזגלו היא שפית וקונדיטורית טבעונית ופרטית ואם לארבעה מבאר שבע. את העסק שלה, ״לליה״ לארוחות שף פרטיות בקונספטים יוצאי דופן היא מארחת בגינת הירק המפוארת בביתה שהיא, בעליה וילדיה מגדלים בעצמם.

בעזרת חומרי הגלם שהיא מגדלת- מכינה מנות שלא דומות לשום דבר שאנחנו מכירים ומושכת סועדים מכל הארץ והעולם אל בירת הנגב.

את עולם הקולינריה הטבעונית התחילה ליישם לפני 14 שנים עקב מעבר לטבעונות של אחותה, ובעקבות שינוי אורח החיים - התאהבה בו בעצמה, התמקצעה והקימה את העסק הפרטי שלה ״לליה״ לפני קצת יותר מעשור.

בת-עמי בחרה לשתף שני מתכונים פשוטים להכנה ומהנים לאכילה ושניהם קלאסיקות חורף על בסיס הצומח אצלה בביתֿ: ערוק בגזרת המלוחים ועוגת תפוזים-קוקוס לקיבת המתוקים. בתקופת החורף, שאי אפשר להתארח בגינת ביתה - ניתן להזמין מבת-עמי ארוחות פרטיות או מגשי אירוח שונים שבכל חודש נושא המגש משתנה. החודש הוא בסימן הלילה הארוך של השנה ובנוי מאוכל שורשי, אדמתי, מעושן ומנחם.

אינסטגרם: @lelyafood

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר