קאפקייק שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים עלינו ביותר, במיוחד אם עושים אותם כמו שצריך. לכן אנחנו נותנים לכם את המילה שלנו שגם אתם תצליחו להכין קאפקייקס שוקולד ופררו רושה, ולא תפסיקו ללקק אחר כך את האצבעות.
חומרי הגלם (ל-24 קאפקייקס):
- תבנית 12 שקעים מרופדת בעטרות נייר/גביעים למאפינס (מומלץ להשתמש בתבנית השקעים של Roso, אותה ניתן להשיג ברשת "קוק אנד בייק")
לקאפקייקס:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 40 גרם (4 כפות) קקאו איכותי
- כפית אבקת אפייה
- כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 3 ביצים L
- 85 גרם (1/4 כוס) סילאן
- 200 גרם (כוס) סוכר
- 180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
- 400 מ"ל שמנת מתוקה (כוס+2/3 כוס)
לקרם השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
- 20 גרם חמאה
- 45 מ"ל (3 כפות) ליקר קפה או ליקר שוקולד
לעיטור:
- 24-12 יחידות פררו רושה או סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
הקאפקייקס:
- מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון).
- בקערה גדולה מנפים יחד את המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים לאיחוד.
- בקערה נוספת טורפים יחד את הביצים, הסוכר והסילאן עד שמקבלים תערובת אחידה. מוסיפים שמן ושמנת מתוקה, וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
- יוצקים את תערובת היבשים לתוך תערובת הרטובים, ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת נעשית אחידה (ולא מעבר לכך, כדי לא לפגוע במרקם הקאפקייקס).
- בעזרת כף גלידה קפיצית (ניתן להשתמש גם בשק זילוף) יוצקים את התערובת לתוך תבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר/גביעים למאפינס עד 3/4 הגובה, לא מעבר, מכיוון שהקאפקייקס תופחים מאוד במהלך האפייה.
- אופים במשך 20-15 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז הקאפקייקס יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
קרם השוקולד:
- מניחים בתוך קלחת או סיר קטן שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מניחים את השוקולד בקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את השמנת הרותחת. מכסים את הקערה וממתינים דקה.
- מערבבים היטב את השוקולד עד להמסה מלאה ועד שמקבלים מרקם אחיד. לקראת סוף הערבוב, מומלץ להיעזר בבלנדר מקל או במטרפה לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את החמאה ואת הליקר להעשרת המרקם, ובעזרת בלנדר מקל טוחנים לקרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי או עד שהגנאש מתקשה מעט, אך נוח לזילוף.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 10 מ"מ ומזלפים תלוליות על גבי הקאפקייקס. מניחים מעל פררו רושה או מקשטים בסוכריות – ומגישים.
הערות:
- הקאפקייקס יכולים להישמר בכלי אטום במקרר למשך 6 ימים.
- ניתן לשמור את הקאפקייקס עם קרם השוקולד בכלי אטום במקרר ליומיים בלבד.
- לפני ההגשה, מומלץ לחמם אותם מעט במיקרוגל.
- רצוי לעטר את הקאפקייקס לפני ההגשה.
אלירן ממן הוא הוא סטייליסט לעיצוב הבית ומפתח מתכונים, חבר נבחרת דף האינסטגרם "ישראלי קיטשן".
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו