זריז, קל וטעים כל כך: עוף בקארי אדום

באפס מאמץ יש לכם סיר עוף משגע בטעמים תאילדים - רק תדאגו לאורז לבן ליד

עוף בקארי אדום. צילום: ליאת נעמי שירית

מנה ממש טעימה של עוף בטעמים אסייתים. קלה לביצוע, זריזה וקורית בכלום מאמץ. היא מתחילה על הכיריים ומסיימת במקום הכי אהוב עלי בבית - בתנור.

כמה מילה לפני שמתחילים:

  • רוטב דגים. מה עושה רוטב דגים במנה של עוף? אז קודם כל, זה שזה רוטב דגים, לא אומר שתרגישו טעם של דגים במנה. שנית, הרוטב מוסיף טעם אוממי חזק למנה. לא הייתי מוותרת עליו. שלוש, אם עדיין יש לכם התנגדות לרוטב - תורידו אותו.
ארוחה זריזה וטעימה, צילום: ליאת נעמי שירית


עוף תאילנדי בקארי אדום

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 8 חתיכות עוף, שוקיים או ירכיים
  • 2 כפיות כורכום
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 1-3 כפות מחית קארי אדום (תלוי במידת החריפות שתרצו את המנה)
  • 3-4 עגבניות תמר קצוצות או פחית שימורי עגבניות
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כף רוטב דגים (אופציה)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • חופן תרד טרי

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. בסיר גדול, רחב ושטוח על חום גבוה מחממים שמן זית או שמן קוקוס. מוסיפים את הבצל עם קורט מלח. מערבבים ומנמיכים את החום לבינוני-נמוך. מערבבים מדי פעם עד שהבצל תופס צבע ומתרכך, בערך 5 דקות.
  3. בינתיים, ממליחים ומפלפלים קלות את העוף.
  4. מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים היטב עד שהבצל מכוסה מכל צדדיו.
  5. מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב. לאחר כדקה מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב. נותנים עוד דקה לתבשיל ומוסיפים את חלב הקוקוס.
  6. ממלאים את פחית חלב הקוקוס במים ומוסיפים לתבשיל.
  7. מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר החום. מערבבים היטב ומביאים את הנוזלים לרתיחה עדינה.
  8. מוסיפים את העוף לרוטב, מצפים אותם מכל הצדדים ברוטב.
  9. מכניסים את הסיר לתנור ללא מכסה למשך שעה או עד שהתבשיל תופס צבע יפה. מוציאים מהתנור.
  10. מוציאים את חתיכות העוף לצלחת סמוכה. מוסיפים תרד טרי לסיר ועליו מניחים בחזרה את חתיכות העוף. השתדלו להטביע את התרד ברוטב. מוסיפים את הכוסברה מעל ומכניסים את הסיר בחזרה לתנור לכ-10 דקות על מנת לבשל את התרד. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר