חג פורים הוא הזמן של בלוגרי האפייה והמתכונאים ברחבי הרשת להפגין יצירתיות יוצאת דופן. כי כבר הוכחנו שאוזן המן כבר מזמן השילה מעליה את התדמית היבשושית והמשעממת, ושעם קצת יצירתיות אפשר לעוף איתה גבוה גבוה. הנה כמה מתכונים שצדו את עינינו בימים האחרונים ברשת - מוזמנים להכנס ולהכין.
הספירליות: האוזניים של בתיה סורק
המתכונאית בתיה סורק מכינה אוזני המן ספירליות ומשגעות. את חציו של הבצק הפריך שהיא מכינה - היא הופכת בעזרת קקאו לבצק שוקולד - והתוצאה - מסחררת ראשים.
הבריאות: אוזני המן תמרים במילוי חמאת בוטנים של תומר ארד
הקונדיטור תומר ארד שבדרך כלל תמצאו בחשבון שלו בעיקר עוגות יום הולדת, מכין אוזני המן משגעות - שהבצק שלו עשוי מתמרים, אותו הוא הופך למעין קרפצ'יו תמרים וממלא בחמאת בוטנים. שמעו, הבריאות מעולם לא נראתה טוב יותר.
הגאוניות: אוזני המן עם טריק של מעיין שטרודל
חיים קלים כולנו אוהבים, וזאת אחת הסיבות שהאינסטגרם של מעיין שטרודל זוכה להצלחה כזאת מסחררת. תראו את מתכון אוזני ההמן המעולה הזה, במקום לקפל אוזן-אוזן, יוצרת מעיין בצק ממולא נוטלה, אותו היא מקפלת לצורת משולש - וחותכת ממנו משולשים קטנים, תודו שזה נראה מעולה.
המשמחות: אוזני המן קונפטי של אפרת ליכטנשטט
מבצק פריך מוצלח במיוחד ("בצק הפלא" היא מכנה אותו) המתכונאית המוכשרת אפרת ליכטנשטט מכינה אוזני המן עם טריק פשוט אבל קסום במיוחד - סוכריות קופנטי שנכנסות לבצק והופכות אותו לצבעוני ומשמח - כמו שפורים צריך להיות.
המלוחות: אוזני המן קולרבי במילוי גבינת ריקוטה של Noshka
נועה דיין שורץ, או בשם האינסטגרם שלה - Noshka מתחזקת חשבון אינסטגרם אסתטי ומעורר תיאבון בצורה יוצאת דופן. תראו לדוגמא את המתכון הזה לאוזני המן קולרבי במילוי גבינת ריקוטה, ותגידו אם אתם מצליחים להישאר אדישים ליופי הזה.
הטרנדיות: אוזני המן דובאי של איתן ברנט
השף האמריקני הצעיר איתן ברנט, לוקח את הטרנד הכי לוהט של התקופה - ומכניס אותו, איך לא לאוזן המן. המילוי עשוי מפיסטוק, טחינה ושערות קדאיף כמובן, והאוזן עצמה נטבלת בציפוי של שוקולד מריר. וזה פשוט נראה מדהים.