להתרענן מהטיגונים: טוסט אבוקדו הכי טעים שתכינו

מאיה דרין מרכיבה לכם את ברוסקטת החלומות, ועל הדרך מנפצת את אחד המיתוסים הכי גדולים על האבוקדו

ברוסקטה אבוקדו. צילום: מאיה דרין

אחת המתנות הגדולות של עונת החורף היא ללא ספק האבוקדו. כשהוא בשיאו, הוא אינו זקוק לדבר מלבד מלח ולא, הוא אינו צריך לימון כלל וכלל, נהפוכ הוא.

היופי באבוקדו הוא לשדך לו חומרי גלם שמשאירים אותו במרכז ומאדירים אותו, כמו גבינת חלומי צלויה, לדוגמה. אם יש גם כמה פרוסות לחם מיותמות שזוכות לקלייה במחבת, הרי זה משובח.

ברוסקטת אבוקדו וחלומי בשומשום, צילום: מאיה דרין


ברוסקטת אבוקדו וחלומי בשומשום

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 4 פרוסות לחם שאוהבים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 יחידות אבוקדו בשל
  • מלח לפי הטעם
  • 1 חבילה גבינת חלומי
  • 1/2 כוס שומשום

להגשה:

  • פרוסות דקיקות של מלפפון
  • פרוסות דקיקות של פלפל צ׳ילי
  • צרור עליי תבלין (כוסברה, שמיר, אורגנו וכדומה)
  • שמן זית ארומטי לתיבול
  • מלח ים אטלנטי לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה, מחממים את שמן הזית וקולים את פרוסות הלחם, מסדרים על צלחת הגשה.
  2. פורסים את החלומי לפרוסות דקות ומצפים בשומשום (מה שנדבק לגבינה, לא מעבר לכך).
  3. באותה מחבת עם מעט שמן זית מזהיבים את פרוסות החלומי.
  4. מועכים את האבוקדו, מתבלים במלח ובפלפל ומסדרים על פני הלחם הקלוי, מעל האבוקדו מסדרים פרוסות חלומי.
  5. משבצים פרוסות של מלפפון וצ׳ילי, מפזרים עלים מעל, מתבלים שוב במלח ובפלפל, מטפטפים מעל הכל שמן זית (מי שממש אוהב יכול לטפטף גם כמה טיפות לימון סחוט טרי).
  6. מגישים מיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר