סלט גרגר הנחלים עם יוגורט ותפוז. צילום: טל פז תקשורת

מתכונים עם הירק שהוכתר כבריא בעולם

המחקר שהכתיר את גרגר הנחלים כירק הבריא ביותר שקיים לא הותיר אתכם אדישים • אז ביקשנו ממי שנחשב מומחה לירק המבוקש שיספר לנו עליו עוד קצת • יצאנו גם עם שני מתכונים קלים שתוכלו ליישם כבר בחג הקרוב

[object Object]

המחקר שהכתיר את גרגר הנחלים כירק הבריא ביותר הכה גלים ברשת ובעיקר הותיר אותנו עם שאלות נוספות. על ערכו התזונתי אין ויכוח, וגם נתנו בכתבה כמה רעיונות מה אפשר להכין איתו, אבל הרגשנו שאנחנו צריכים מתכון ספציפי ועלו גם שאלות של הגולשים שתהו איזה מין טעם יש לו. 

גרגר הנחלים נפוץ מאוד במטבח הערבי, שם הוא מכונה ג'רג'יר ובמסעדת ארמון סהרה של השף נשאת עבאס בכפר נין אף מוגשת דרך קבע מנה של סלט ג'רגי'ר, הנחשבת לאחת המנות הפופולאריות במסעדה. 

"טעמו הטבעי של גרגר הנחלים הוא חרפרף ומעט מריר, מאוד ייחודי בטעמו", מסביר עבאס, "ברגע שמוסיפים מלח ולימון, המרירות נעלמת ונשארים עם טעם חרפרף ועוקצני מעט, אבל מאוד מיוחד. זהו ירק עדין מאוד, שנמצא בטבע בסמוך למקורות מים". 

עוד הוא מספר כי בשפה הערבית יש פתגם שבתרגום חופשי אומר: "אם נשים היו יודעות את התועלת שיש בגרגר הנחלים, הן היו שותלות את הגרגר מחחת למיטה".

אז ביקשנו מעבאס והוא נידב לנו בשמחה שני מתכונים נפלאים שעושים כבוד לגרגר המבוקש.

סלט גרגר הנחלים, צילום: טל פז תקשורת

סלט גרגר הנחלים

מצרכים:

  • 300 גרם של עלי גרגר הנחלים (ללא גבעולים), חתוכים גס
  • 1/2 בצל סגול, חתוך דק בצורת סהר
  • 1/4 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1/4 פלפל צהוב או ירוק, חתוך לרצועות
  • 1-2 כפיות לימון סחוט
  • כפית סומאק
  • 1/4 כפית מלח 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עלי הגרגיר ומייבשים היטב, חותכים לחתיכות גסות.
  2. מניחים בקערה את הגרגיר בקערה עם הלימון והמלח ומוסיפים את הפלפל והבצל
  3. ומתבלים בסוף עם הסומאק.
  4. מסדרים בצלחת  הגשה.
נשאת עבאס וגרגר הנחלים, צילום: שני בריל

סלט גרגר הנחלים מתובל ביוגורט עזים

מצרכים:

  • 300 גרם של עלי גרגר הנחלים (ללא גבעולים), חתוכים גס
  • 1/2 בצל סגול, חתוך דק בצורת סהר
  • 1 תפוז, קלוף וחתוך קוביות
  • 1 כפית לימון סחוט
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות יוגורט עיזים
  • סומאק 
  • סילאן (רשות)

אופן ההכנה:

  1. שמים את העלים בקערה עם הבצל והתפוז.
  2. מוסיפים את שמן הזית, המלח, הלימון והיוגרט, מערבבים בעדינות עד שכל העלים נטבלים ברוטב.
  3. מסדרים בצלחת הגשה.
  4. מפזרים מעל סומאק ואם רוצים מעט סילאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו