בדיוק בעונה: מתכון לסלט תאנים קיצי

אחד הפירות הכי נחשקים של העונה הן התאנים • תאנה בשיא בשלותה לא זקוקה לכלום מלבד לכבוד הראוי לה • אז לימים בהם עומס החום מכניע את הרעב - הנה מתכון לסלט בו היא מככבת

סלט תאנים ומוצרלה באפלו. צילום: מאיה דרין

מתכון לסלט תאנים קיצי

רכיבים:

רשימת חומרים ל-4 מנות

  • 2 ראשי חסה קיסר
  • צרור עליי רוקט או ארוגולה
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק)
  • חופן עליי כוסברה מופרדים
  • 8 תאנים בשלות
  • 2 כדורי מוצרלה פרסקה

לויניגרט:

  • 1/3 כוס חומץ שרי או חומץ תפוחים
  • מיץ מ-1 ליים (או לימון)
  • 2/3 כוס שמן זית עדין
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון גרגירים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה כתושים
  • קורט צ׳ילי גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
עכשיו בשיא העונה, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הויניגרט.
  2. בקערה מערבבים עלים ועשבים ומתבלים בויניגרט (משאירים 4 כפות בצד).
  3. מסדרים את הסלט בצלחות הגשה.
  4. בוצעים את התאנים לחצי ומסדרים מעל.
  5. קורעים את המוצרלה ומסדרים ליד התאנים.
  6. מטפטפים על התאנים והמוצרלה את הויניגרט שנשאר ומגישים.

*אפשר להחליף את המוצרלה בשאריות של עוף צלוי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר