מתכון לסלט תאנים קיצי
רכיבים:
רשימת חומרים ל-4 מנות
- 2 ראשי חסה קיסר
- צרור עליי רוקט או ארוגולה
- 2 ענפי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק)
- חופן עליי כוסברה מופרדים
- 8 תאנים בשלות
- 2 כדורי מוצרלה פרסקה
לויניגרט:
- 1/3 כוס חומץ שרי או חומץ תפוחים
- מיץ מ-1 ליים (או לימון)
- 2/3 כוס שמן זית עדין
- 1 כפית דבש
- 1 כפית חרדל דיז׳ון גרגירים
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה כתושים
- קורט צ׳ילי גרוס
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הויניגרט.
- בקערה מערבבים עלים ועשבים ומתבלים בויניגרט (משאירים 4 כפות בצד).
- מסדרים את הסלט בצלחות הגשה.
- בוצעים את התאנים לחצי ומסדרים מעל.
- קורעים את המוצרלה ומסדרים ליד התאנים.
- מטפטפים על התאנים והמוצרלה את הויניגרט שנשאר ומגישים.
*אפשר להחליף את המוצרלה בשאריות של עוף צלוי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו