הכי קלאסי: מתכון לעוגת גבינה אפויה

המתכונאית מימי נאמן שייך, מבעלי רשת "מאפה נאמן", הסבירה לנו איך היא מכינה את הקינוח הכי נפוץ בחג השבועות • תהנו

הכי קלאסית. צילום: גיל אבירם

מתכון לעוגת גבינה אפויה 

מצרכים:

  • 8 ביצים
  • כוס גדושה סוכר לבן
  • 60 קרם קורנפלור / 6 כפות גדושות
  • שקית אינסטנט פודינג וניל
  • כפית גדושה תמצית וניל
  • קילו גבינה לבנה 9%
עוגת גבינה אפויה של מאפה נאמן, צילום: גיל אבירם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון).
  2. מפרידים את הביצים ושמים את חלמונים בקערה אחת ואת החלבונים בקערת מיקסר.
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. כשמתחילים לראות קצף עדין מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.
    במקביל מוסיפים לחלמונים בקערה קורנפלור, פודינג ניל, תמצית וניל וגבינה - ומערביבים היטב עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד לחלוטין ללא גושים.
  4. כשהחלבונים הופכים לקצף יציב מוסיפים אותם לחלמונים, ומקפלים ביחד עם לקקן עד לקבלת מרקם אחיד להכל. שימו לב, שלא נשארות נקודות לבנות של חלבון!
  5. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות.
  6. לאחר 20 דקות מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות 50 דקות עד שהחלק העליון זהוב ויפה (כל אחת והתנור שלה, אז לראות שהעוגה באמת זהובה מלמעלה, אם לא, אז לאפות עוד כמה דקות).
  7. לאחר שהעוגה מוכנה משאירים אותה להתקרר בתוך התנור כשהוא סגור.
  8. לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מעבירים למקרר למשך כל הלילה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר