מתכון לעוגת גבינה אפויה
מצרכים:
- 8 ביצים
- כוס גדושה סוכר לבן
- 60 קרם קורנפלור / 6 כפות גדושות
- שקית אינסטנט פודינג וניל
- כפית גדושה תמצית וניל
- קילו גבינה לבנה 9%
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון).
- מפרידים את הביצים ושמים את חלמונים בקערה אחת ואת החלבונים בקערת מיקסר.
- מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. כשמתחילים לראות קצף עדין מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.
במקביל מוסיפים לחלמונים בקערה קורנפלור, פודינג ניל, תמצית וניל וגבינה - ומערביבים היטב עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד לחלוטין ללא גושים. - כשהחלבונים הופכים לקצף יציב מוסיפים אותם לחלמונים, ומקפלים ביחד עם לקקן עד לקבלת מרקם אחיד להכל. שימו לב, שלא נשארות נקודות לבנות של חלבון!
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות.
- לאחר 20 דקות מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות 50 דקות עד שהחלק העליון זהוב ויפה (כל אחת והתנור שלה, אז לראות שהעוגה באמת זהובה מלמעלה, אם לא, אז לאפות עוד כמה דקות).
- לאחר שהעוגה מוכנה משאירים אותה להתקרר בתוך התנור כשהוא סגור.
- לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מעבירים למקרר למשך כל הלילה.