פלפלים ממולאים בבשר טחון ואורז
רכיבים:
ל-4 מנות
לפלפלים:
- 8 פלפלים אדומים
- 3/4 כוס אורז בסמטי
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון עם שומן
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 יח' בצל חתוך לקוביות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב:
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות וטחונות (אפשר מקופסת שימורים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף גדושה ממרח אריסה
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
- 1/2 כוס שמן זית ארומטי
אופן ההכנה:
1. בסיר מי מלח רותחים מבשלים את האורז למשך כ-4 דקות, מסננים.
2. בינתיים: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים תבלינים יבשים – פפריקה, זרעי כוסברה, פלפל שחור, קצת מלח ומטגנים קלות להוצאת הארומות והטעם. מוסיפים קוביות בצל, כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד להזהבה עדינה.
3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד עם הבצל והתבלינים. כשהבשר קיבל ״סגירה״ יפה במחבת אפשר להתחיל לפורר אותו בעזרת כף עץ או מזלג.
4. כשמתקבלת תערובת אחידה של בצל ובשר, מסירים מעל האש.
5. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים למעט הפלפלים.
6. חותכים את הפלפלים, שומרים לכל פלפל את "הכובע" שלו, מרוקנים את הפלפלים מהליבה ומהגרעינים.
7. בעזרת ידיים נקיות ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והבשר עד 3/4 גובה ומכסים כל פלפל "בכובע" שלו.
8. בסיר רחב או מחבת גבה שוליים מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הרוטב.
9. מסדרים את הפלפלים בזהירות ובצפיפות בתוך הסיר / המחבת,
10. יוצקים 2 כפות רוטב לתוך כל פלפל.
11. מכסים במכסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-30 דקות או עד שהאורז מתרכך לגמרי.
12. בהגשה: יוצקים שמן זית ארומטי על הפלפלים והרוטב ומגישים.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו