מתכון: עוגיות קריספיות בצורת לב של שרית עטר

הבלוגרית ומנחת סדנאות הבישול והאפייה שיתפה אותנו במתכון לעוגיות עם קראסט סוכר של סבתא רחל ז"ל - אימו של בעלה • העוגיות לא דורשות מצרכים מיוחדים, כל היופי שלהן הוא בפשטות

עוגיות בצורת לב. צילום: שרית עטר

מתכון לעוגיות בצורת לב של שרית עטר

רכיבים

לבצק:
2 ביצים
200 גרם חמאה
3 כוסות קמח רגיל
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
גרידת לימון מלימון אחד
3/4 כוס סוכר

לטבילה:
קערית שטוחה עם כוס סוכר

צנצנת עוגיות, צילום: שרית עטר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות

1. מערבבים בקערה תוך כדי לישה ביד את כל חומרי הבצק ומכסים בניילון נצמד.

2. מכניסים למקרר למשך כרבע שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח עד לעובי של כחצי סנטימטר.

4. מכינים קערית שטוחה עם סוכר.

5. קורצים לבבות בעזרת חותכן עוגיות בצורת לב וטובלים צד אחד של כל עוגייה בקערית הסוכר.

6. מניחים את העוגיות בתבנית על גבי נייר אפיה במרווחים של 3-4 ס"מ כשהצד עם הסוכר נמצא כלפי מעלה. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-11 דקות בלבד. העוגיות מוכנות מהר לכן צריך להקפיד להיצמד לשעון.

טיפים של עטר:

  • במקום קמח רגיל ואבקת אפיה אפשר לשים את אותה כמות של קמח תופח בלי באבקת אפיה.
  • אפשר, כמובן, להשתמש גם בחותכנים בצורות אחרות, אבל צורת לב זה הכי טעים - רק אומרת. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר