צלי כתף ברוטב פטריות של יונית צוקרמן. צילום: יונית צוקרמן

מתכון חגיגי: צלי כתף ברוטב פטריות של יונית צוקרמן

"מלכת המטבח" שיתפה אותנו במנה, שבלי ספק, תגרוף הכי הרבה מחמאות בשולחן החג • "הרכות והעסיסיות של הבשר יחד עם הרוטב המרוקאי הקלאסי - זה חלום", היא מעידה על המנה מבית אמה • רק עשר דקות עבודה ואתם שם

"זה צלי כתף ברוטב פטריות - הכי נמס שיש. הרכות והעסיסיות של הבשר יחד הרוטב המרוקאי הקלאסי המושלם - זה חלום. זאת מנה מושלמת לערב שבת, חג ולחורף, כמובן", אומרת יונית צוקרמן, הלוא היא "מלכת המטבח", שרק מלהביט בבלוג האוכל שלה נהיים רעבים. "זה סופר טעים וקוטף אין ספור מחמאות", היא מוסיפה.

צפו ביונית צוקרמן מכינה את המנה // צילום: יונית צוקרמן

הטכניקה בה משתמשת צוקרמן במתכון מפתיעה, מכוון שהיא לא צורבת את הבשר לפני הכנסתו לרוטב, אלא מניחה אותו בו כפי שהוא. "לפני כמה שנים הגעתי לאמא שלי - היא כבר התבגרה והלכתי לעזור לה בבישולים. הכנו את המנה הזאת ופתאום ראיתי שהיא זורקת את פרוסות הבשר לתוך הרוטב. הייתי בשוק. אמרתי לה: 'אמא מה את עושה , את אמיתית?", מספרת צוקרמן וממשיכה: "היה לנו ויכוח, אבל היא אמרה לי: 'מה את דואגת'. לא עזבתי את הסיר עד שתבשיל נהיה מוכן ואז טעמתי והבנתי -לא צריך לסגור את הבשר לפני - זה גאוני. אם הבשר מתבשל ככה, הוא מוציא את כל הטעמים לכל התבשיל כמו בציר. אמא שלי פשוט מצאה קיצור דרך".

מנת החג של מלכת המטבח, צילום: יונית צוקרמן

נהוג לאכול את המנה הזאת אצלכם בראש השנה?

"אנחנו מכינים את המנה הזאת בכל חג. כמובן, יש גם 15-16 סוגי סלטים, מרק לראשונה, מנת דג, אבל את המנה הזאת אנחנו מגישים באופן קבוע לעיקרית. הרוטב במתכון הוא בדיוק הרוטב של אמא שלי, אחד לאחד.

מתכון של יונית צוקרמן לצלי כתף ברוטב פטריות

רכיבים

2 קילו בשר 5 - צלי כתף פרוס
2 בצלים גדולים פרוסים לפלחים
2 סלסלות של פטריות
חצי כוס יין אדום - אפשר מרלו, אפשר יין מתוק יבש ואפשר גם בלי
1 כף סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח (מי שלא אוהב מרק עוף, יכול לשים במקום כף של מלח בתבשיל)

אופן ההכנה

שמים בנדיבות שמן בתחתית הסיר ומטגנים את הבצל עם כף סוכר עד שקיפות מלאה.
כשהבצל מגיע לשקיפות מלאה מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן הכל עד שהפטריות מתחילות להתכווץ.
שופכים חצי כוס יין ונותנים לו להצטמצם - לוקח לזה בערך 5 דקות.
אחר כך מפזרים תבלינים מעל הפטריות, מערבבים היטב ופותחים את התבלינים בשמן טוב טוב בערך דקה, שתיים.
מוסיפים 2 וחצי כוסות עד 3 כוסות מידה של מים רותחים (זה צריך לכסות את הבשר), מערבבים הכל טוב טוב, מביאים לרתיחה.
ברתיחה מוסיפים את פרוסות הבשר ובעזרת כף מלטפים את הבשר ברוטב ובפטריות.
סוגרים את הסיר ומבשלים שעתיים וחצי על אש קטנה - חשוב שהאש תהיה קטנה, אחרת הנוזלים יצטמצמו והבשר לא יתבשל, לכן ממליצה להציץ כל חצי שעה, ארבעים דקות ולראות שיש מספיק נוזלים. אם חסר מוסיפים רבע כוס מים רותחים.
אופציה נוספת זה לבשל בתנור במצב טורבו במשך שעתיים וחצי בחום של 160 מעלות.

הגשה

זה הכי מושלם על מצע פירה - ככה הרוטב הטעים מתמזג נפלא עם הפירה והרכות של הבשר זה פשוט חלום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו