סביצ'ה, קרפצ'ֹו וטרטר, הפכו עם השנים מנות פופולריות במסעדות בכל רחבי הארץ, אך רבים עדיין נרתעים מהכנתן בבית. המשותף להן היא ששמותיהן מתארים צורת הכנה של בשר, בקר או דגים, שמוגש נא. כל אחת מהמנות הללו מגיעה ממקום אחר בעולם, ויש ביניהן הבדלים באופן ההכנה ובאופן ההגשה.
"הדג במנת הטרטר לא עובר כבישה, כמו לדוגמה, במנת הסביצ'ה", מסביר השף אידי ישראלוביץ ומוסיף ש"את טרטר דג היא מנה פשוטה מאוד להכנה. הפרט החשוב ביותר שנוגע להכנתה הוא השימוש בדג טרי, טרי. אנחנו מעדיפים להשתמש לצורך הכנת טרטר בדג ים, סלמון או טונה אדומה ולא בדג בריכה. את טרטר הדג אפשר לשלב עם מגוון רכיבים ותוספות שמחמיאים לו. במתכון שלהלן בחרתי לתת למנה טאץ' אסייתי".
טרטר סלמון ברוטב ווסאבי של אידי דגים
רכיבים
ל-4 מנות
200 גרם סלמון טרי, נקי מעור ומאדרות
1 כף עירית קצוצה
1 בצל סגול בינוני קצוץ
1 כף שמן זית
2 ביצי שליו (או ביצה קשה רגילה חתוכה לרבעים)
1 כף קוויאר סלמון
מצרכים לרוטב וואסבי:
½ כף אבקת וואסבי
3 כפות מים
5 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
קוצצים את הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים עירית קצוצה, שמן זית ובצל קצוץ, ומערבבים בעדינות.
הכנת הרוטב:
שמים בקערה אבקת וואסבי ומטפטפים מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד וואסאבי מסמיך כמשחה.
מוסיפים לקערה רוטב סויה ומערבבים היטב, עד קבלת רוטב אחיד.
הרכבת המנה:
במרכז הצלחת מציבים רינג (טבעת מתכת). ממלאים את הרינג בנתחי הסלמון ומהדקים עד מילוי הטבעת. מכסים בכף קוויאר סלמון.
שופכים את הרוטב מסביב לרינג. מרימים בזהירות את הרינג ומניחים כתוספת את הביצים החצויות.
בתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו