מנת ג'חנון | צילום: יונה ג'רופי

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לג'חנון

המאכל הפופולרי והמוכר שהגיע אלינו מהמטבח התימני • הבשלנית יונה ג'רופי משתפת את ישראל היום במתכון לג'חנון תימני אותנטי

ג'חנון הוא מאכל יהודי תימני מסורתי שכבר מזמן חדר לכל בית בישראל. משפחות רבות בארץ נוהגות לאכול אותו בשבת בבוקר כשלצידו ביצה חומה, סחוג ומטבל עגבניות מרוסקות. את הג'חנון מוכרים בארץ בסופרים כשהוא קפוא, אך רבים נוהגים להכין אותו בעבודת יד. אם קפוא או בהכנה עצמית - משפחות ישראליות מבשלות אותו לרוב בתוך סיר חמין המיועד לשבת לצד הביצים החומות.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, הבשלנית יונה ג'רופי, משתפת במתכון שלה לג'חנון.

יונה ג'רופי, צילום: פרטי

מתכון לג'חנון של יונה ג'רופי

רכיבים

לבצק:

1 ק"ג קמח
5 כפות סוכר
1 כף מלח
1 אבקת אפייה
1 כף דבש
2.5-3 כוסות מים פושרים

לפתיחת הבצק:

½ כוס שמן

למריחה על הבצק:

200 גרם חמאה / מרגרינה מומסת

אופן ההכנה

שמים את כל חומרי הבצק בקערה, את המים יש להוסיף בהדרגה.

מערבלים ולשים כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ואחיד.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לנוח כשעה.

מחלקים את הבצק ל-13-14 כדורים ומשמנים את הכדורים מעט, ומכסים עם ניילון נצמד למשך כ-3 שעות.

משמנים משטח עבודה ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לעלה דק דק, ממש שקוף, ומורחים מעל מרגרינה מומסת.

מקפלים משני הצדדים לכיוון המרכז, כך שמקבלים מלבן ארוך. את המלבן יש לגלגל לרולדה.

חייבים לשמן את משטח העבודה בכל פעם.

ניתן להקפיא או לאפות מיד.

אם מחליטים לאפות:

יש לחמם תנור ל-170-180 מעלות.

יש לשמן סיר ייעודי במרגרינה ולאחר מכן לסדר שכבות שכבות בסיר.

יש לאפות למשך כשעה וחצי עד לקבלת ג'חנון שחום ורך.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...