75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לספינג'

אין חגיגות מימונה בלי הספינג' המרוקאי • פלורנס וקנין, כותבת ספר המתכונים "לבשל את סיפור חיי", משתפת את "ישראל היום" במתכון שלה לספינג'

ספינג', צילום: ברוריה בת-אל בן זקן

ספינג' הוא מאפה שמקורו בצפון אפריקה. בחג החנוכה מסמל המאכל את פך השמן שנמצא בבית המקדש. ספינג' גם ניתן לתינוק כאשר יוצאת לו שן ראשונה ובקרב יהודי צפון אפריקה נהוג שלמחרת חתונה, החתן והכלה מגיעים לבית ההורים ומקבלים את פניהם בכפית דבש ולאחר מכן בספינג'. עם השנים חדר המאכל לבתים רבים בארץ.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתפת פלורנס וקנין - כותבת ספר המתכונים "לבשל את סיפור חיי" - במתכון שלה לספינג'.

ספינג',

מתכון לספינג' של פלורנס וקנין

מרכיבים ל- 30 יחידות:

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 פקקי עראק
1 כף מלח שטוחה
3 כפות סוכר
3.5 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון

אופן ההכנה

לשפוך את כל החומרים לקערה, להטביע את המלח בקרקעית הקמח וללוש.
להוסיף מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
להניח את הבצק להתפחה.
בידיים משומנות לקרוץ כדורים, ליצור חור בכל כדור ולמתוח אותו.
לטגן בשמן עמוק, להפוך, לסנן ולפזר אבקת סוכר.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר