75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון למלבי

מלבי הוא אחד הקינוחים המוכרים והאהובים ביותר על הישראלים • השף קונדיטור איציק דאבי משתף את "ישראל היום" במתכון מיוחד למלבי שוקולד לבן, תות, מי ורדים וביסקוויט קוקוס

מלבי של איציק דאבי, צילום: איציק דאבי

המנה הישראלית הקלאסית מלבי הפכה עם השנים מקינוח שאוכלים במזנוני אוכל רחוב, בשווקים או בחומוסיות לאחד הקינוחים המוכרים והאהובים בארץ. בישראל מוגש המלבי לרוב כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים או פיסטוקים וסירופ מתוק אדום בטעם מי ורדים. בעשור האחרון כבש המאכל גם את מסעדות היוקרה בארץ כשהוא מוגש בגרסאות מהוקצעות שונות ומקוריות.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתף איציק דאבי, שף קונדיטור ובעלים של Dabby’s Desserts במתכון מיוחד למלבי שוקולד לבן, תות, מי ורדים וביסקוויט קוקוס. יש להשתמש במשקל לטובת ההכנה.

מלבי, צילום: איציק דאבי

המתכון של איציק דאבי למלבי שוקולד לבן, תות, מי ורדים וביסקוויט קוקוס

רכיבים

לצורך ההכנה נדרש להשתמש במשקל.

למלבי:

632 גר׳ חלב
356 גר׳ שמנת מתוקה 38%
86 גר׳ סוכר לבן
75 גר׳ חלב
50 גר׳ קורנפלור
100 גר׳ שוקולד לבן
מי ורדים

לעוגיית קוקוס:

250 גר׳ קמח לבן
40 גר׳ אבקת שקדים מנופה
63 גר׳ אבקת סוכר מנופה
23 גר׳ קוקוס לבן
150 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות
50 גר׳ ביצים (ביצת m)
קורט מלח

אופן ההכנה

לבצק פריך קוקוס נשים במיקסר קמח, אבקת שקדים, סוכר, קוקוס, מלח וחמאה ונערבל עד שאין גושי חמאה, נוסיף ביצה ונערבל רק עד לאיחוד.

נקרר מעט את הבצק ונרדד לעובי של 2-3 מ״מ, נקרוץ עיגולים בקוטר הכוס, נאפה בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות עד הזהבה (כ-15 דקות).

נמיס מעט שוקולד לבן ונטבול את העוגיה, לפזר מעט קוקוס מעל ולקרר.
למלבי - בסיר להביא לרתיחה חלב (632), שמנת וסוכר.

בקערה נפרדת לטרוף קורנפלור וחלב עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.

לאחד את החלב והקורנפלור אל תוך הסיר תוך כדי טריפה מתמדת, להמשיך לבשל על להבה בינונית, תוך כדי טריפה, עד לבעבוע והסמכה (כ-2 דקות).

להסיר מהאש ולהעביר לקערה, לשפוך פנימה שוקולד לבן ולטרוף עד אחידות, להוסיף מי ורדים לפי הטעם ולקרר מעט בחוץ.

למזוג לכוסות, לקרר כמה שעות ועדיף למשך הלילה.

אני קישטתי את המלבי ברוטב תותים טחונים ונענע, קוקוס לבן, ברס לוז קלויים ותותים טריים.

ניתן להמיר לפרווה על ידי החלפת השמנת בקרם קוקוס (רצוי 20% שומן לפחות) ואת החלב במים.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר