אם מתוק או מלוח - את מנת הלחם המטוגן או בשמה הנוסף "פרנץ' טוסט" מכינים מלחם פרוס מטוגן בבלילת ביצים בווריאציות שונות. בבתים רבים בארץ הפכה המנה חלק מהתפריט השבועי, בין השאר, כדי לנצל את שאריות החלה שנותרו משבת. את המאכל אפשר להגיש, כאמור, בגרסה מלוחה, בגרסה מתוקה עם אבקת סוכר מעל, עם תוספות שונות מגוונות ולצד רטבים או מטבלים שונים, כמו: סירופ מייפל, ריבה ועוד ועוד.
מתכון בסיסי ללחם מטוגן פשוט - קרנצ'י בחוץ, רך בפנים וטעים במיוחד
רכיבים
6 פרוסות חלה בעובי של 2-4 ס"מ
3 ביצים
חצי כוס חלב
קורט מלח
כף חמאה
הוראות הכנה
מערבבים יחד את הביצים, החלב והמלח עד שנוצרת בלילה אחידה.
ממיסים חמאה במחבת ומחכים שתתחמם.
מניחים כל פרוסת חלה בבלילה למשך כדקה מכל צד (חשוב שפרוסת החלה כולה תהיה ספוגה בבלילה).
לאחר מכן מניחים במחבת. אם נוצר קול של צריבה בהנחת החלה במחבת, סימן שעשיתם זאת בזמן הנכון.
מטגנים את הפרוסה משני צדדיה עד לקבלת צבע זהוב, מניחים בצלחת ומגישים.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו