אמנם הבננות יכולות לגדול בכל יום בשנה, אך שיא העונה של הפרי הצהוב והאהוב חל ממש בתקופה הזו של השנה. כדי שכולנו נוכל ליהנות מכמה מאכלים טעימים שנותנים לבננה את הכבוד הראוי, פנינה בוינג'ו מ"פנינה בבצת" הגישה לנו שני מתכונים – אחד לעוגת בננות והשני לריבת בננות, באדיבות שולחן הבננות במועצת הצמחים. אז איך אומרים? תיהנו.
• מושלם לחורף: מתכון לדלעת ערמונים במילוי בשר
• מתכון לחלה שתגרום לכם לאכול אותה לא רק בשבת
• ממשיכים בקו הבריאות: מתכון לסלט סלק ועשבים
מרכיבים לעוגה:
- 100 גרם חמאה (רכה מאוד)
- כוס סוכר דמררה
- 2 ביצים שלמות
- מיכל אחד של שמנת חמוצה
- כוס וחצי של בננות בשלות מעוכות
- 2 כוסות קמח תופח
- תמצית וניל לפי הטעם (לא להגזים)
הוראות הכנה:
- מערבבים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים בהדרגה את השמנת, הביצים והקמח, ולאחר מכן את הבננות.
- יוצקים את הכל לתבנית אינגליש קייק משומנת. מוסיפים טבעות בננות מלמעלה.
- מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות, ומכניסים את התבנית לתנור.
- העוגה מוכנה כאשר היא זהובה.
מרכיבים לריבה:
- 1 ק"ג בננות בשלות, מעוכות באופן גס
- 1 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרני סמית'
- מיץ מלימון אחד בינוני
- 2 כוסות מיץ אשכוליות אדומות
- 2 ק"ג סוכר
הוראות הכנה:
- ממיסים את הסוכר בנוזלים.
- מקלפים את התפוחים. בשלב זה, מוסיפים רק את קליפות התפוחים.
- מרתיחים סיר למשך כ-5 דקות. לאחר מכן, מוציאים את הקליפות.
- מוסיפים את הבננות המעוכות ומבשלים אותן למשך כ-10 דקות.
- מגרדים את התפוחים בעזרת פומפייה, ומוסיפים לסיר.
- מבשלים הכל ביחד למשך כחצי שעה – ואז הריבה מוכנה.