מרכיבים:
לבצק
300 גרם כוסמין מלא
½ כוס שמן זית + כף חומץ
חצי כוס מים פושרים
קצת מלח
זרעים - שומשום /קצח או מה שאוהבים.
למלית
ל"גבינה"- כוס שקדים מושרים
½ כוס קשיו
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
חופן אזוב טרי או חצי כפית אורגנו מיובש
חצי כפית מלח
¼ כוס שמן זית
לערבב הכל יחד במעבד מזון עד שנוצר כדור.
לתערובת תרד
צרור מנגולד - להפריד בין החלק הלבן לירוק ולקצוץ
עלים מצרור/חבילת תרד אחת
בצל גדול קצוץ
שמן זית
במחבת לחמם 3 כפות שמן זית ,להוסיף בצל ואת החלק הלבן של המנגולד ולערבב עד ששקוף ,להוסיף את התרד ויתר המנגולד עד לריכוך להעביר למסננת ולתבל במלח ופלפל
לטעום ולתקן תיבול
כשהתערובת מצטננת לסחוט אותה היטב
אופן הרכבת המנה:
להעביר קמח לקערה ,ליצור גומה במרכזה ולהוסיף את הנוזלים והמלח לערבב רק עד לקבלת בצק. לא ללוש.
לשטח את הבצק עם מערוך בין שני דפי אפייה ולפזר שומשום על דף אפייה ומעל להניח את הבצק ועליו עוד דף ואז לרדד לצורת מלבן.
להרכבת המאפה יש לפזר את תערובת התרד ואת הגבינה (אפשר גם רק חלק ממנה) על הבצק, לפזר זיתים ולגלגל לרולדה בעזרת נייר האפייה.
לחתוך ולשטח.
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל-25 דקות.
מומלץ להגיש עם ירקות, טחינה נענע, צזיקי או אבוקדו
חג ביכורים שמח!