בייסיק לשבועות: מתכון לניוקי וסלמון "של בית"

מצד אחד, מנה של מסעדה • מצד שני, כזו שאפשר להכין בכל בית, ובקלות, כעיקרית שתככב במרכז השולחן ותגרוף מחמאות מכל העורכים • השף אלון ברנע מ"פארוק בשוק" עם מתכון שרק נראה ארוך ומורכב, אבל סמכו עלינו - הוא לא

סלמון של השף אלון ברנע, פארוק בשוק, צילום: אסף קרלה

מרכיבים:
לניוקי הביתי:
1 ק"ג מלח גס
6 תפוחי אדמה גדולים
4 חלמוני ביצה
150 גרם קמח סמולינה דורום
80 גרם פרמז'ן מגורד
80 גרם שמנת 42%

לסלמון:
פילה סלמון
שמן זית
פלפל לבן
עלי טימין

לרוטב:
שמן זית
בצלי שאלוט
עגבניות שרי מסוגים שונים
2 שיני שום
מלח ופלפל
מיץ לימון
יין לבן
אפונת גינה ירוקה
צלפים
פטרוזיליה
עלי בזיליקום
חמאה קרה

הוראות הכנה
לניוקי:
מחממים תנור ל200 מעלות. מפזרים את המלח גס על תבנית אפיה ומניחים על המלח את תפוחי האדמה יחד עם קליפתם – אופים למשך 45 דקות, הופכים בעזרת מלקחיים ואופים חצי שעה נוספת.
בעודם חמים מהתנור, בוצעים את תפוחי האדמה ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף (יש להיעזר במגבת יבשה על מנת להחזיק בתפוח האדמה הלוהט).
מועכים את בשר תפוחי האדמה לכדי פירה דביק ומוסיפים – את חלמוני הביצה, קמח, פרמז'ן ושמנת.
לשים לכדי בצק על פני משטח מקומח קלות. מגלגלים לנקניקים דקים וארוכים וחותכים לגודל הרצוי.
את הניוקי יש להכניס לסיר מים רותחים ומלוחים רק כאשר הרוטב כמעט מוכן. הניוקי מוכן – 20 שניות לאחר שהוא צף על פני מי המלח הרותחים.

הכנת הסלמון:
משתמשים במחבת צריבה שטוחה ומחממים אותה על אש בינונית. מנקים פילה סלמון ופורסים ממנו מנות של כ-200 גרם לכל חתיכה. מתבלים את הנתחים בשמן זית, פלפל לבן ועלי תימין. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה ונותנים להם להתכווץ ולהשתחרר על פני המשטח הלוהט. לאחר מכן מעבירים לתנור בחום גבוהה מאוד (250-270 מעלות) למשך 4 דקות.

הכנת הרוטב:
על מחבת עם שוליים גבוהים, בוזקים שמן זית ומוסיפים מעט בצל שאלוט קצוץ. לאחר שהבצל מתרכך - מוסיפים כמה עגבניות שרי חצויות מסוגים שונים למחבת. לאחר שעגבניות השרי נשרפות מעט, מוסיפים שתי שיני שום פרוסות ומתבלים במלח, פלפל שחור, תימין ואפשר גם שאטה גרוס. מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט טרי ומעט יין לבן. זה הזמן להוסיף את הניוקי שצף על פני המים הרותחים. נוסיף מעט אפונת גינה ירוקה, כמה צלפים בחומץ יין לבן, מעט פטרוזיליה קצוצה וכמה עלי בזיליקום שלמים. לסיום, נוסיף מעט חמאה קרה למחבת נוריד את המחבת מהאש ונערבב עד שהחמאה תעלם לתוך רוטב סמיך וקטיפתי. את הרוטב עם הניוקי נניח במרכזה של צלחת קעורה מעט ומעל נניח את נתח הסלמון הצלוי כשהעור הפריך פונה כלפי מעלה.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר