מתכון ללזניה מתוקה עם ריקוטה, נוטלה ומרשמלו

ככה סוגרים ארוחת חג מפוארת • השף קונדיטורים של "ביסקוטי" עם מתכון ל"נוטלזניה", גרסה מפתיעה שמשלבת גבינה איטלקית לממרח נוטלה ומרשמלו • אחלה של אקורד סיום מושחת לארוחה

לזניה מתוקה, ביסקוטי, צילום: בועז לביא

מרכיבים (תבנית 20x30):
ללזניה:
מלית ריקוטה - מתכון בהמשך
9 דפי לזניה
300 גרם ממרח נוטלה
240 גרם מרשמלו

למלית הריקוטה:
600 גרם גבינת ריקוטה
180 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
כפית תמצית וניל

הכנת מלית הריקוטה:
לקערת מיקסר מכניסים את גבינת הריקוטה והסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה במהירות בינונית עד גבוהה במשך 3-4 דקות עד התמוססות חלקית של הסוכר בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון והוניל ומערבבים עד כדקה-שתיים עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הלזניה:
חולטים את דפי הלזניה במים רתוחים כ-5 דקות עד ריכוך.
מניחים 3 דפי לזניה בתבנית ויוצקים עליהם שליש מכמות מלית הריקוטה שהכנו.
מורחים באופן אחיד 4-5 כפות ממרח נוטלה על שכבת הריקוטה.
מפזרים שליש מכמות המרשמלו.
חוזרים על שלבים 2-5 פעמיים נוספות.
אופים בתנור שחומם מראש על 165 מעלות למשך 25-35 דקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר