המתכון להמבורגר הצמחוני של נינה ביאנכה

פרויקט "ההמבורגר שלי" לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי • ליאור נעים, בעלי המסעדה הממוקמת בצומת ביל"ו, משתף במתכון שלו לקציצה בשרנית המבוססת על עדשים ופטריות • קצת שונה, אבל טעים ועדיין שווה את המאמץ

המבורגר צמחוני מוגש בקרואסון לצד טחינה עמבה,פסטו וחלפיניו הומייד, צילום: עדי טאוב

מרכיבים:

200 גרם עדשים שחורות

200 גרם פטריות פורטובלו

30 גרם מנגולד

2 כפות טחינה גולמית

מלח פלפל

הוראות הכנה:

מבשלים את העדשים השחורות בסיר עם מים רותחים עד לרמת אל דנטה.

צורבים פטריות במחבת עם קצת שמן זית ומסננים מהנוזלים.

חולטים מנגולד וסוחטים מהנוזלים.

טוחנים הכל יחד עד למרקם חלק יחד עם 2 כפות טחינה גולמית, מלח ופלפל לפי הטעם.

יוצרים קציצות וצורבים את ההמבורגר כמה דקות מכל צד, בהתאם לרמת העשייה הרצויה.

הוראות הגשה:

ניתן להגיש בכל לחמנייה, המבורגר, פיתה ואף קרואסון.

מוסיפים רטבים וירקות לפי הטעם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר