אנחנו רגילים בדרך כלל לאכול את הדג שלנו בשלל דרכים, אבל לאכול ביצי דגים? זה לא משהו שאנחנו עושים בכל יום. כשזה כן קורה, אנחנו אוהבים לתת לביצים חריפות מסוימת, והנה המתכון שיראה לכם איך לעשות את זה נכון.
מרכיבים:
300 גרם ביצי דג של בורי או ביצי קרפיון חלב
1 לימון קלוף ופרוס
1 כוס פולים קפואים
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
חצי כפית כמון
חצי כוס שמן זית
6 שיני שום מעוכות
2 פלפלים חריפים חתוכים לשניים
הוראות הכנה:
1. את הביצים של הבורי עדיף להרתיח לפני החליטה, לכן צריך לחמם סיר של מים עד לרתיחה, להוסיף את הביצים לבישול למשך 3 דקות להוציא מהאש ישירות למי קרח.
2. מסירים את הקליפה מהביצים.
3. מכינים את הרוטב.
4. מחממים שמן זית ומטגנים את שיני השום, מוסיפים את הפלפלים החריפים, הלימון הפרוס, קוביות העגבניות, הכוסברה ואת הפולים, ומבשלים למשך 5 דקות במכסה סגור.
5. מוסיפים את ביצי הדגים לבישול של 25 דקות נוספות. טועמים ומתקנים במידת הצורך. בהגשה מומלץ לסחוט חצי לימון על המנה ולקשט בכוסברה טרייה.