שקדי עגל כאלה לא טעמתם מעולם

עם קצת לימון מרענן ועם תוספת של קרם ערמונים, שקדי העגל האלה הם ממש לא הגרסה השגרתית שכולם מכירים • אם תפתחו קצת את הראש, גם אתם תוכלו להתמכר למתכון המעולה הזה

מנת שקדי עגל של השף אבי לוי, צילום: רון ירקוני יחצ

מרכיבים
לשקדי העגל:
400 גרם שקדי עגל (חלוויאת)
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום מעוכות
1 לימון קלוף ופרוס לפרוסות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל חריף חתוך לטבעות
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית כמון טחון
1 כפית כורכום
חצי כפית כוסברה טחון
2 כפיות מלח גס
גרידה מלימון אחד
2 כוסות כוסברה קצוצה גס
1 כף עריסה
2 כוסות מים חמים
רבע כוס שמן זית

לקרם הערמונים:
1 בצל חתוך לרצועות
חצי כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 כפות דבש או סילאן
2 כפות רסק עגבניות
2 חבילות ערמונים
2 כוסות מים חמים


הוראות הכנה
לשקדי העגל:
1. לחמם בסיר רחב שמן זית, להכניס פנימה את הבצל הקצוץ ולטגן עד להזהבה.
2. להוסיף את השום המעוך ואת הפלפלים, ולטגן הכל במשך כ-10 דקות.
3. מוסיפים את פרוסות הלימון, את החומוס, התבלינים והעריסה. מערבבים ומוסיפים מים חמים – ומבשלים במשך כ-30 דקות.
4. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים עד לריכוך השקדים לבערך 10 דקות נוספות.
5. מצלחתים במחבת קטנה ומכינים את קרם הערמונים.

לקרם הערמונים:
6. מחממים שמן זית ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.
7. מוסיפים את הרסק ומטגנים עם הבצל למשך 5 דקות.
8. מוסיפים את הערמונים, פלפל, מלח, דבש ואת המים החמים ומשך 5 דקות נוספות על חום נמוך. בתום הזמן, מורידים מהאש.
9. טוחנים במעבר מזון עד שנוצר קרם חלק – ומגישים עם שקדי העגל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר