העובדה הזו לא מגובה בראיות מדעיות, אבל כל ביקור בשדה התעופה מעורר רעב בלתי נשלט. משהו בעובדה שאין הבדל בין יום ללילה, בשילוב ריגוש מהטיסה, גורם לבטן לקרקר. עם זאת, אל תתנו לשפע שיש בנמלי התעופה ובטרקלינים השונים לבלבל אתכם.
פריטי מזון ומשקאות עלולים להכיל חיידקים מזיקים אם הם לא נשמרים בטמפרטורות מתאימות או בתנאים סניטריים הולמים, ולנוסעים אין מושג איך האוכל בשדה התעופה נשמר. גם אם הפריטים טעימים ולא מדיפים ריח רע, הם עדיין יכולים לגרום לחולי - הדבר האחרון שתרצו לפני חופשה.
"ברגע שהחומרים המתכלים מגיעים לאזורי שירות, יש לאחסן אותם, להפשיר ולהכינם כראוי, תוך הקפדה על פרוטוקולי בטיחות מזון" הסבירה פרנסין שו, מייסדת Savvy Food Safety Inc. ויועצת לבטיחות מזון שבילתה שנים בבדיקת מתקני נמל התעופה. "אחרת, הסיכון למחלות הנישאות במזון עולה". אז על מה כדאי לכם לפסוח לפני הטיסה הבאה?
משקאות שנמזגים ממכונה
כיוון שקשה במיוחד לנקות מכונות משקאות שנהוג לראות בדרך כלל במסעדות מזון מהיר, הן עלולות להיות "שטחי גידול לחיידקים" אמרה דארין דטווילר, מומחית לבטיחות מזון ופרופסור באוניברסיטת Northeastern, בראיון ל-HuffPost. "באזורים עתירי תנועה כמו שדות תעופה, שבהם מכונות מוזגים משקאות ללא הרף, הסיכון גדול עוד יותר. מכשירים כאלה עשויים להיראות מבריקים מבחוץ, אבל בפנים יש לפעמים שכבה דביקה של חיידקים ועובש".
מהי אלטרנטיבה בטוחה יותר? משקאות בבקבוקים או בפחיות אטומות.או קפה ותה, שם המים הרותחים ממזערים את הסיכוי להתפתחות חיידקים. כאן כדאי להיזהר דווקא עם הוספת החלב, כיוון שאם הוא לא נמצא בקירור זמן ממושך, יש סיכוי שיחמיץ.
זה עשוי להסתיים בקלקול קיבה
כריכים וסלטים
כריכים מנוילנים וסלטים שהוכנו מראש, יושבים לעתים קרובות בטמפרטורות לא בטוחות לתקופות ממושכות, מה שמגביר את הסיכון לצמיחת חיידקים. שימו לב במיוחד אם המזונות הללו נשמרים ביחידת קירור ללא דלת, כיוון שהטמפרטורות עלולות לא להיות קרות מספיק.
עלים, עגבניות ומלונים חתוכים, עלולים לפתח שכבת חיידקים אם הם נשמרים בטמפרטורה לא הולמת ארבע שעות ומעלה. נבטים עשויים להכיל חיידקים כמו אי קולי, סלמונלה וליסטריה, לפי מנהל המזון והתרופות האמריקני. במקומם, מומלץ לקנות חטיפים אטומים ובעלי חיי מדף ארוכים יותר: אגוזים, חטיפי גרנולה ופירות יבשים, לדוגמה.
פירות חתוכים
פירות חתוכים מראש אולי נראים כמו אופציה בריאה, אבל זה יכול להיות מסוכן אם לא מטפלים בהם כראוי. ברגע שפורסים או קולפים פרי, ה"עור" שלו מוסר ממנו והוא חשוף לחיידקים. אם הפירות לא נשמרים בטמפרטורות קירור נאותות, הם יכולים להפוך לכר גידול לליסטריה, אי קולי וסלמונלה. במקומם, עדיף לצרוך פירות שלמים כמו תפוחים, תפוזים או בננות שעדיין בקליפתם.
מיצים ומוצרי חלב לא מפוסטרים
בדומה לפירות חתוכים, חיידקים יכולים להגיע למיצים סחוטים טריים אם הם לא מפוסטרים, כך על פי ה-FDA. הדבר נכון גם לגבי מוצרי חלב לא מפוסטרים כמו חלב גולמי או גבינה גולמית. חפשו מיצים ומוצרי חלב שמגיעים באריזות אטומות, נמצאים במקררים ומתויגים כמפוסטרים.
מאכלים נאים
שמירה על טמפרטורות בטוחות עבור דגים נאים או בשר נא בדה תעופה זו משימה מאתגרת. בניגוד למסעדות סושי ייעודיות שמקפידות על נהלי טיפול קפדניים, ייתכן שהסושי בשדה התעופה ישב בחוץ במשך שעות, מה שמגביר את הסיכון לטפילים וליסטריה.
אם אתם מחפשים מקור לחלבון, העדיפו מנות שבושלו במלואן: סלמון בתנור, עוף צלוי וכדומה. גם פיצות, כריכים חמים ולמעשה כל פריט מזון שיכול להישמר בטמפרטורת החדר, יזיק לכם פחות מבשר או דגים שהתקלקלו.
באופן כללי, חשוב להתייחס למראה ולניקיון של האוכל, המסעדה ונותני השירות. שולחנות דביקים ועובדים שלא משתמשים בכפפות הם דגלים אדומים. בנוסף, יש להקפיד על שטיפת ידיים כיוון שעשרות אלפי אנשים נוגעים באותם משטחים בשדה התעופה - ממגשי האוכל ועד לחצני מעליות.
כדאי לשטוף ידיים בתדירות גבוהה או להשתמש בחומרי חיטוי ייעודיים, במקרה שאין שירותים זמינים בקרבת מקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו