כבר שנים רבות אני מלווה את פועלם של הצמד אורן דגן כפיר (42) ודן דייויס (36). זוג הקונדיטורים הנלהב והמוכשר הוא חלק בלתי נפרד מהנוף המתוק בארץ, הם קשורים בעבותות לסצינת האוכל ופועלים מאחורי הקלעים כבר זמן ממושך.
צילום: גיל קרמר
על החלום לפתוח מקום משלהם לחשו באזני לפני למעלה משנה. והנה מתגשם לו החלום ברחוב הברזל ברמת החיל בדמות מאפייה/קונדיטוריה נטולת גלוטן. על פניו אי אפשר לנחש כי מדובר בשפע לחמים, מאפים ומתוקים שאין בהם טיפה אחת של קמח חיטה. ובכן, גם במבחן הטעימה התגלה כי השניים הללו יודעים היטב את מלאכתם.
ובכן, הכירו את "בליקמח", בולנז'רי ופטיסרי עמוס ועשיר בטעמים המביא עמו רוח רעננה, עדכנית וצעירה וללא גלוטן בכלל. צמד הקונדיטורים עמלו ויצרו יחד מענה חדשני וייחודי בקטגוריות שונות של אפייה. מדי יום, יכינו במקום מגוון רחב של מאפים, לחמים טריים, שפע של עוגיות, ממתקים בעבודת יד ועוגות מושחתות - לאכול במקום, לצד קפה, או במארזים לקחת הביתה.
אורן ודן, הבעלים והיזמים שמאחורי "בליקמח", ובני זוג שתחום הקונדיטוריה זורם בעורקיהם, החליטו לאחר התמודדות עם צליאק וכחלק ממגמה עולמית לתזונה בריאה יותר ומענה הולם לקהל אלרגני, לפתוח את הבולנז'רי החדש.
לדברי אורן דגן כפיר, מדובר במהלך חשוב ומתבקש בשוק המאפיות והקונדיטוריות בישראל. "כבר תקופה ארוכה שאני ודן מתנסים, אופים, טועמים ובודקים מוצרים. הרעיון שצמח בנו - ליצור פטיסרי ובולנז'רי שפעיל מדי יום ומציע מגוון רחב וססגוני של מוצרים הוא חלום שמתגשם. על מנת ליצור שפע אמיתי, דאגנו להשתמש בתערובות שונות ומגוונות כמו קטניות, סיבים תזונתיים, קמחי אורז, טף, קינואה ועוד. את הכל עשינו תוך כדי בחירת ספקים מוקפדת במיוחד ובדיקה דקדקנית של אישורי מעבדה ותקנים מהמחמירים בעולם. אחרי שווידאנו זאת, בילינו מאות רבות של שעות בליצור, לטעום ולאפות - ואנחנו כל כך גאים בתוצאה, עשרות רבות של מאפים, עוגות, עוגיות - הכל ללא גלוטן ותחת קורת גג אחת".
בקטגוריית הפטיסרי תמצאו מגוון של עוגות קלאסיות כגון: טארט גבינה פירורים, טאטן מסקרפונה ומילפיי וניל קרמל, לצד עוגות מקוריות ועשירות כמו טארט פטל קשוח של שוקולד לבן פטלטל, שכבה קראנצ'ית של פרלינה, אגוזי לוז קלויים וקרמל ומעל גנאש פטל אדום, עוגת וניל 100% עם סבל'ה ברטאן וניל, גנאש וניל, דקוואז וניל ומוסלין וניל בציפוי וניל ואינטרפרטציות אישיות על קלאסיקות מוכרות. בנוסף, תוכלו למצוא גם עוגות שמרים טריות, עוגות בחושות ומבחר עוגיות: נוגטין, פינסייר, מקרון וסבלה שוקולד ומלח ים (15-149 שקלים).
בקטגוריית הבולנז'רי תגלו לחמים מתפצחים שזה עתה יצאו מתנור האבן בקדמת החנות ויפרסו לבקשת הלקוחות, בגטים נפלאים, פלוטים של גבינה, פרעצלים ולחמניות, שיהוו בסיס לכריכים וכריכוני בוקר שיוגשו לצד קפה. את המחלקה ישלימו מגוון מאפי בוקר מתוקים ומלוחים כמו קרואסון חמאה, בוסטוק, בריוש ומקלות גבינה (8-32 שקלים).
בקטגוריית הקונפיסרי מוצעים שלל ממתקי ילדות מפנקים בעבודת-יד הנעשים במקום בכל יום; מרשמלו אוורירי, מרמלדות מבריקות, קליסון פרובנסאלי, קיפודים של שקדים מקורמלים עם צימוקים ושלל ריבות, ממרחים וטבלאות שוקולד אקסל (18-39 שקלים).
על המיתוג והשפה הגרפית הססגונית אמונה לי-רן שלומי ל"סטודיו מיס לי" ועל עיצוב המקום אחראי מעצב הפנים איתי גדרון, שבחר בגוון ירוק פיסטוק לחלל הגבוה שבמקום. גופי תאורה מוזהבים עשויים פליז ורצפת טראצו של פעם באריחים גדולים המעצימים את התחושה המיוחדת כבר בכניסה. דלפק הגשה מרכזי בגוון שחור מט, ויטרינת עוגות בחיפוי שיש שחור, מדפי פליז מרשימים ומדפי צינורות – כל אלו עמוסים מדי יום בשפע של לחמים טריים, עוגות, מאפים ועוד. מספר שולחנות בכניסה מזמינים את האורחים לשבת לקפה ומאפה, לפרוסת עוגה עשירה או לכריכון עמוס כל טוב.
"בליקמח"
רחוב הברזל 32, תל אביב
שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-17:00 ו'- 7:00-15:00 ש'- סגור טלפון: 03-7448666
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו