הכירו את הלהיט החדש: קובה בפיתה

מסעדה חדשה במחנה יהודה של שני צעירים ירושלמים משחזרת מתכון בן 50 שנה של קובה • האם פיתה וקובה יכולים ללכת יחד?

צילום: אסף קרלה // קובה בפיתה, הולך?

שוק מחנה יהודה בירושלים הפך מזמן למקום חובה עבור אנשים שמבינים באוכל מקומי טוב. אחד מהמאכלים המזוהים עם המקום הוא הקובה, שגורם לרבים לעלות לרגל כדי לטעום אותו.

מסעדת קובה חדשה שהוקמה על ידי צמד צעירים ירושלמים, אוראל חרר ואביב בן אהרון, כבר עם הקמתה יוצאת ביציאה שהצליחה לבלבל אותנו, אנחנו מודים, עוד לפני שבכלל טעמנו את הרעיון המהפכני.

שני הצעירים החליטו לשחזר את מתכוני הקובה המסורתיים מלפני 50 שנה של סבתו של חרר, סבתא סלימה ז״ל. המסעדה משלבת מגוון מנות עם אינטרפרטציה מודרנית מהמטבח הכורדי. 

קובה במרק סלק // צילום: אסף קרלה

בין המנות ניתן למצוא את מנת הדגל - קובה חמו בתוך פיתה עם טחינה ועמבה ב-47 שקלים לארוחה (עם שתייה קלה).

בין היתר, תמצאו בתפריט המסעדה גם: קובה חמוסטה במילוי סיסקה במרק חמוץ עם סלרי, מנגולד ושום ב-38 שקלים, קובה חמו במילוי בשר במרק גזר וחומוס - 40 שקלים, קובה אדום במילוי בשר טחון במרק סלק - 40 שקלים.

מבטיחים לבוא לטעום. סיגרים במילוי בשר // צילום: אסף קרלה

בגזרת התוספות ומנות ראשונות תמצאו ממולאים - עלי גפן, בצל וכרוב במילוי אורז ועגבניות ב-32 שקלים, צלחת אורז-12 שקלים, לחם אדום בתערובת של בצל, שום ועגבניות עם חצילים מטוגנים וטחינה ב-23 שקלים, קובה עירקית בטיגון עם בשר ושקדים ב-9 שקלים, סיגרים במילוי בשר 15 שקלים וכרובית מטוגנת- 27 שקלים.

 

התפוח 11, שוק מחנה יהודה, ירושלים.

שעות פתיחה: א-ה 11:30-00:00 ו 11:00-שעה לפני כניסת שבת

שבת שעה אחרי צאת שבת-1:00

כשר

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר