אם יש מקום קבוע שאנחנו הולכים אליו כשאנו נמצאים בסופרמרקט, זהו מקרר המזונות הקפואים, שבדרך כלל מלא במוצרים הכוללים צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, וכן סוכר ומלח בכמויות גדולות.
מדובר במאכלים עם פוטנציאל מזיק שלא ניתן להגדיר כלל כבריאים אם הם מהווים את מרכז התפריט שלנו. צריכה של יותר מ-2,500 מ"ג מלח ביום, למשל, עלולה לגרום לסיכון של עלייה בלחץ הדם ולמחלות לב. צריכה מוגברת של סוכר גורמת לסוכרת. כמו כן, החומרים המשמרים כוללים כימיקלים שלא בהכרח בריאים ואף אינם מתאימים לגוף האנושי, מצב שעלול לפגוע במערכת הפעילות ההורמונלית שלנו וכן בתפקוד הכליות והכבד.
נכון שזה מאוד נוח לקנות מאכל קפוא ואז להפשיר או לחמם אותו, אבל במקרים רבים אלו מזונות לא בריאים שפשוט כדאי להימנע מהם. הנה כלל אצבע פשוט שלפיו תוכלו לדרג את אותם מזונות: נסו לצרוך מאכלים שכוללים כמה שפחות את הרכיבים סוכר, מלח, שומנים וחומרים משמרים. באתר FOX NEWS כינסו את טובי המומחים מהתחום
מאפים קפואים
עוגיות קינמון לתנור, ביסקוויטים, וופלים, עוגות מוכנות לחימום, לחמניות, פריטי קינוח לחימום – כל אלו עמוסים ועתירים בסוכר, במלח ובשומן, וכדאי להימנע מהם (למרות שאין מה להגיד, הם טעימים מאוד).
ארוחות ערב מוקפאות
הבעיה המרכזית בארוחות הערב האלו היא כמות המלח, הנתרן, שקיימת בהן, שעולה לא פעם על 1,000 מ"ג לארוחה. הסיבה היא שהמלח משמש כחומר משמר טוב, ולכן הוא קיים בהרבה מהחומרים שמצויים בארוחה – לא רק כדי לתת לה טעם, אלא גם כדי לשמור על האיכות שלה. באופן דומה, ארוחות אלו דלות לא פעם בירקות.
ההמלצה היא להשוות בין סוגי הארוחות האלו ולבחור את הבריאה ביותר, אם אנחנו חייבים לקנות אותן בעקבות דרך החיים שלנו.
חטיפי רול פיצה
החטיפים האלו כוללים בתוכם שילוב לא בריא של נתרן, חיקויי גבינה, שומנים, חנקות ופוספטים. כל אחד מהרכיבים האלו מגיע בכמות גדולה ומאוד לא בריאה, ולכן אם תרצו לאכול פיצה, עדיף לכם לאכול פיצה טרייה ואמיתית – ולהתרחק מהחטיפים האלו.
פשטידות קפואות
גם בפשטידת ירקות קפואה יש בדרך כלל כמות גדולה מדי של קלוריות ושומן. נכון, פשטידות הן מאכל מנחם אבל עתיר מאוד בקלוריות ובשומנים, והדבר נכון פי כמה וכמה בפשטידות בשר. כמובן שיש יוצאי דופן, אבל לשם כך צריך לערוך השוואה של חומרים – מה שלא פעם גם מגיע על חשבון הטעם.
פיצה קפואה
על פי רוב, אין הבדל של ממש בין פיצות קפואות לחטיפי רול פיצה. הן מזון עמוס קלוריות, עם מלחים, שומנים וחומרים משמרים. כמובן שיש פיצות בריאות יחסית עם בצק דגנים דק וציפוי ירקות, אבל אלו יוצאות דופן ביחס למה שאנו רגילים לקנות בדרך כלל.
נקניקייה עטופה בבצק
צריך להודות, זהו מאכל טעים מאוד, כזה שלפעמים אנו מפנקים את הילדים שלנו בו – ואוכלים אותו גם בעצמנו מפעם לפעם. עם זאת, חשוב לדעת שמדובר בשילוב של שני מוצרים לא בריאים: הנקניקייה עצמה, שכוללת נתרן וחומרים כימיים לא בריאים יחד עם בשר שעבר עיבוד קיצוני, מה שמאיים על לחץ הדם והלב שלנו, ושגם עלול לגרום לסוכרת. כמו כן, ישנה את הבלילה המתוקה שמעל הנקניקייה, שעשויה מחומר נטול ערכים תזונתיים שרק עובר טיגון לפני ההקפאה, מה שפוגע בו יותר.
צ'יפס קפוא
לכאורה מדובר רק בתפוחי אדמה, נכון? אז לא! תקראו את המרכיבים של המוצר הזה, ותגלו כמות גדולה של שמן וקלוריות. לפי מומחי "פוקס ניוז", כשאנו מזמינים צ'יפס מטוגן במקדונלד'ס, המנה תכלול 530 קלוריות ו-22 גרם שומן. מנת צ'יפס גדולה ב-KFC מגיעה עם 610 קלוריות ו-25 גרם שומן, בעוד הצ'יפס של רשת ההמבורגרים "וונדי'ס" כולל 610 קלוריות ו-28 גרם שומן. הפרופיל התזונתי של הצ'יפס הקפוא שאנו קונים בסופר דומה, ולכן כדאי לבדוק היטב את המוצר שאנו קונים.
קלצונה קפוא
בדרך כלל, מאכלי הבצק הטעימים האלו מכילים בדרך כלל 1,700 מ"ג נתרן למנה, מה שהביא מומחים רבים להצהיר כי הם חוצים את הרף המועדף לצריכת נתרן ליום. גם כך מדובר במאכל שאם נוסיף אותו לצריכה היומית הרגילה שלנו הוא יגרום לנו לצריכה עצומה ולא בריאה של נתרן, על כל הנזקים שבכך.
עוף חמוץ-מתוק
בשר עוף הוא דרך בריאה מאוד להשגת חלבונים, אבל במנות החמוץ-מתוק ישנה כמות נסתרת ועצומה של סוכר, עד כ-40 גרם סוכר במנה. אם אפשר, עדיף להכין את המנה הזו לבד ולהקפיא אותה, וכך לשלוט בעצמכם על כמות הסוכר שנמצאת בה.
מאפים מתוקים לטוסטר
מאכלים קפואים כמו וופל בלגי מגיעים עם פחמימות מעובדות ברמה שגורמת לאובדן כל ערך תזונתי שיש בהן, והן גם כוללות סוכר בכמות גבוהה. למעשה, יש כאן משמרים כימיים שלהם נוספים קמח לבן מזוקק, סוכר מזוקק, תירס עתיר פרוקטוז, ועוד לא התחלנו לדבר על הסירופים. במילים אחרות, יש כאן מוצרים עתירי סוכר, כימיקלים ושומן ללא שום ערך תזונתי, אלא אם אתם מחשיבים נזקים לגוף כערך כזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו