המלחמה באוקראינה נמשכת כבר קרוב לשבועיים, והדבר הוביל מאות חברות מרחבי העולם להפסיק את פעילותן ברוסיה – והערב (שלישי) שלוש חברות ענק נוספות הכריזו על הצטרפותן לחרם: קוקה קולה, מקדונלד'ס וסטארבאקס.
כל אחת מהחברות פרסמה הודעה על כך שהיא משהה את פעילותה ברוסיה, בעקבות הפלישה שלה אל אוקראינה. "ליבנו עם האנשים שמושפעים בצורה לא מוסרית מהאירועים הדרמטיים באוקראינה", נמסר מ-"Coke", הבעלים של קוקה קולה.
במקביל, מקדונלד'ס הודיעה כי היא תסגור את כל 847 סניפיה ברוסיה ושהיא תעצור את פעילותה במדינה עד להודעה חדשה. זו עלולה להיות מכה כלכלית קשה עבור חברת המזון המהיר, שכן בשונה ממדינות אחרות שבהן הסניפים פועלים בעיקר באמצעות זכיינים, 84% מהסניפים ברוסיה, שבה יש כ-62 אלף עובדים, מופעלים על ידי הרשת עצמה. סניפי מקדונלד'ס ברוסיה ובאוקראינה היו אחראים בשנה שעברה לכ-9% מהכנסות החברה.
"אנו עובדים עם מאות ספקים רוסיים מקומיים כדי לספק למיליוני לקוחותינו את התפריט שלנו בכל יום מחדש", מסר מנכ"ל החברה כריס קמפצינסקי. "בה בעת, אנו לא יכולים להתעלם מהסבל שאנשים עוברים באוקראינה".
כאמור, גם סטארבאקס הצטרפה לחרם, וזו הודיעה כי תסגור את כל 130 סניפיה ברוסיה וגם באוקראינה, שמופעלים על ידי זכיינים. כנראה שרשת בתי הקפה האמריקנית לא תצטרך לדאוג במיוחד להכנסותיה, שכן הסניפים בשתי המדינות אחראים על פחות מאחוז אחד מההכנסות העולמיות שלה. למרות הסגירה, המנכ"ל קווין ג'ונסון הודיע כי החברה תספק עזרה לכל עובדיה החיים ברוסיה, שמספרם עומד על קרוב ל-2,000 בני אדם.
מי שטרם הצטרפה לחרם על רוסיה היא "פפסיקו", חברת המזון הענקית שמחזיקה בבעלות על המשקאות פפסי קולה וסבן אפ, חטיפי הצ'יפס "פריטו ליי" ועוד. בעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" דווח הערב כי החברה החלה לבחון את האפשרות להחרים את רוסיה, אך בכירים בה סירבו להצטרף למאות החברות האחרות שהספיקו לעשות זאת מחשש להשלכות שהמהלך עלול לגרום לחברה, ובין היתר על אלפי עובדיה ומיליוני לקוחותיה ברוסיה, שבה היא מוכרת חלב ותרכובות מזון לתינוקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו