בערב הפתיחה של שבוע אסיה שנחגג השבוע ברוב הדר בתל אביב פגשתי במסעדת יא-פן של השף יובל בן נריה את כוכב הספיישלים של שבוע אסיה, הלוא הוא הכהן הגדול של המטבח האסייתי בישראל, שף ישראל אהרוני כמובן.
צילום: משה בן שמחון
החיבור בין מי שהביא את מטבחי אסיה אל התודעה הישראלית עוד בשנות ה-80 לבין שף יובל בן נריה שממציא מחדש את הגישה הישראלית למטבח פן אסייתי, הוא חיבור מתבקש.
אהרוני שיצר פיוז׳ן בין מטבחו הסיני הנודע לבין יסודות המטבח הצרפתי במסעדת תפוח זהב, ניחן כבר אז בגישה מודרניסטית לשני המטבחים הקלאסיים הללו. יובל בן נריה הוא החדשני והמתוחכם מבין השפים ה״אסייתיים״ בישראל כיום. הבחירה להגיש בשבוע אסיה דווקא מנות מ״תפוז זהב״ המיתולוגית ולא ״ין ינג״ המתבקשת היא בחירה נבונה ואף מרגשת.
השרימפס הפריך והנפלא שמוגש ברוטב חמאה סויה לבנה הוא מנה מופתית. הרוטב מתכתב עם רוטב החמאה הלבנה, הצרפתי והקלאסי אך תיבולו קורץ מזרחה אל אסיה הרחוקה. לצדם של שלושת השיפודים העטופים דפי אורז ועליי שיסו מוגש סלט קטנטן של שזיף מוחמץ ונהדר.
המנה העיקרית, לוקוס מושחר, היא מנה שעיקרי הטכניקה שלה מערביים לחלוטין אך טעמיה אסייתיים מובהקים. פרח הזוקיני הממולא, עלי השיסו המטוגנים לפריכות נהדרת, קרם תפוחי האדמה המעודן, נתח הדג המושחר והצלוי עם נגיעת צ׳אטני פלפלים אדומים, כל אלה נעים בין מזרח למערב במופתיות רבה.
גם הקינוח ממשיך את הקו המסקרן שבין תרבויות בדמותו של קרם פנקוטה ג׳ינג׳ר צחור וקטיפתי, רוטב קרמל ג׳ינג׳ר ענברי ועליו פירורי קרמבל תה ירוק, פלחי תאנים טריות ותאנה אחת מבושלת בסירופ סוכר לכדי קונפיטורה מתוקה ועונתית. נצלו את המשך השבוע לטעימות בלתי נשכחות של אסיה בישראל
שבוע אסיה, 8-11 בספטמבר (ערבים בלבד), ברחבי תל-אביב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו