פרח רסלאן לא חלמה מעולם על קריירת בישול או סטטוס של כוכבת. היא כבר דהרה על המסלול המהיר אל עבר הישגים מפוארים בתחום הביוטכנולוגיה כשמלהקת מטעם מאסטר שף פגשה אותה ואת בעלה באקראי בסמטאות עכו והזמינה אותה להיבחן.
רסלאן לא ידעה כלל במה מדובר והחליטה לצאת להרפתקה חד יומית בתל אביב, והשאר היסטוריה. פרח הייתה לאחת המתמודדות האהובות ביותר בעונה שמונה, וכבשה ברגישותה ובכישרונה את לבבות הצופים.
פרח בת ה-31 מקריית שמונה בוגרת תואר ראשון ושני בלימודי ביוטכנולוגיה במכללה האקדמית תל-חי, ומי שסומנה להצלחה גדולה במעבדת ה-FOODTEC היוקרתית של ד"ר אופיר בנימין חולמת על הגשמה קולינארית.
במפגש אינטימי בביתה בקריית שמונה מספרת פרח על חלומותיה והרהוריה באשר להמשך דרכה. היא מקבלת את פניי במטבח כמובן. שם, יחד עם אימה, הן מכינות מכל טוב המטבח הלבנוני בו מתמחה ומתגאה פרח. קובה ניאה, קובה מטוגן מסורתי, פיתות לבנוניות מטוגנות לפריכות, שלל סלטים טריים ומעוררי תיאבון, פילה דג טרי עשוי במחבת המוגש על תבשיל אורז נפלא במיוחד.
גם את המסורת טורחת פרח לדייק בהקפדה יתרה וביד בוטחת. היא מצליחה לנוע בטבעיות בין שני המאפיינים הבולטים שלה, האחד יצירתי ומשוחרר והשני מלומד ועתיר ידע טכנולוגי.
התוצאה היא אוכל מרהיב, מוקפד ומדויק שהביא את הצעירה הכובשת אל המקום החמישי במאסטר שף 8, עונה מאתגרת וקשה במיוחד. רסלאן אמרה, "אני אוהבת לחקור ולבדוק תחת מקרוסקופ מה קורה בסיר ברמה המולקולרית וזה מחזק ומדייק את רמת הבישול שלי. אני יכולה לגלוש שעות ברשת, לקרוא מאמרים מדעיים בשביל להבין את הנושאים לעומק. ההבנה הזאת מאפשרת לי לפתור בעיות במטבח, למצוא תחליפים למרכיבים חסרים ובקלות לפתח מתכונים. אני מבשלת גם לפי אינטואיציה וגם על פי רקע מדעי, ואלה התכונות שמייחדות אותי, זה הסוד שלי להצלחה".
בעתיד מבטיחה פרח שתביא אל הקהל הרחב את כנאפה הבייגלה המפורסמת שלה, ובינתיים, מזמינה אתכם להשתתף בפסטיבל Bake Sweet& shop" שכולו מוקדש למתוקים ויתקיים באגמון מרקט, השוק הקולינרי בצפון, בחמישי-שבת 28-30.11.2019
אם תחפצו לפגוש אותה וללמוד ממנה את סודות ורזי המטבח שלה, ביום חמישי 28/11/2019 בשעה 18:30, בבמה המרכזית, תקיים פרח רסלאן סדנה חגיגית של אוכל לבנוני גלילי ומה שביניהם. פרח תלמד ותדגים ממיטב המנות שהביאה עמה מאזור דרום לבנון ועד לקריית שמונה. את הסדנה תתבל פרח בסיפורים, טעמים, וריחות של מטבחה המיוחד .
שעות פתיחת הפסטיבל: חמישי: החל מהשעה 17:00 ועד השעה 22:00, שישי החל מהשעה 11:00 ועד כניסת השבת, ביום שבת החל משעה 11:00 ועד השעה 17:00.
אגמון מרקט -צמוד למלון גליליון, כביש 90 (סמוך לאגמון החולה)