הכל על שבוע המטבח האיטלקי שמגיע לת"א

חגיגה איטלקית מתקיימת ברחבי העולם בכל שנה בשבוע השלישי של חודש נובמבר • כל המקומות בתל אביב שיציינו את המאורע

צילום: יח"צ // שבוע המטבח האיטלקי

בשבוע הבא, בין התאריכים 17-23.11, תחגוג תל אביב את איטליה על מאכליה, מחוזותיה, משקאותיה, המסורות ארוכות השנים והגסטרונומיה המתחדשת בארץ במסגרת אירועי ״שבוע המטבח האיטלקי״.

אירועים אלה מתקיימים ברחבי העולם בכל שנה בשבוע השלישי של חודש נובמבר. בשבוע זה יוצג לקהל הרחב סדרה של אירועים המיועדים הן לפודיז חובבי מסורת והן להרפתקני אוכל מהזן החדש, וכן לכל האוהבים לטייל בעולם ולחוות תרבויות שונות ומרתקות דרך אוכל ובני אדם. אפרטיבו תל אביבו

אחד המנהגים היפים שיש באיטליה מתרחש בסוף כל יום עם השקיעה, כשהמסעדות, בתי הקפה והברים מגישים מנות קטנות של אוכל או נשנושים המלווים במשקאות אלכוהוליים שמטרתם לפתוח את התיאבון.

במהלך השבוע יגישו ברים שונים פרשנויות שונות לאפרטיבו עם משקאות מבוססי אפרול וקמפרי בתרגומים שונים ל"תל אביבית מדוברת" ובמחירים נגישים במיוחד. כל בר יכין תפריט אפרטיבו ספיישל ממותג, שיכלול מנה קטנה לבחירה וקוקטייל. 

איפה? בבר הלייבררי (מלון נורמן) ובנורדיניו (מלון נורדוי) יוגשו אפרטיבי שף מיוחדים של השפים ברק אהרוני ועינב אזגורי.

מתי: 17-21/11 בין השעות 18:00-20:00. 

הטבות: קוקטיילים 1+1 בעלות של 40 שקלים למחזיקי כרטיס דיגיתל.

השפים הצעירים הבולטים באיטליה מתארחים במסעדות בתל אביב

מוטי טיטמן. פסטה בשר סרטנים // צילום: אפיק גבאי 

שפים ושפיות צעירים מערים איטלקיות שונות, שמייצגים את הדור החדש של הקולינריה האיטלקית, יגיעו לישראל. כל שף יצוות לשף ישראלי ומסעדתו בתל אביב, ויחד הם יבשלו תפריט ייעודי עם חומרי גלם ממחוזות איטליה וישראל שיוגש בסרוויס ערב עם אפרטיף של קמפרי טוניק לצד יינות טוסקנים מהיקב האקולוגי "סלקטו". 

מסעדת L28: ארוחת ערב שמבוססת על חומרי ליקוט מהארץ ומדרום איטליה. במסעדה יבשלו השפית נאיפה מולא ממסעדת L28 והשפים פרנצ׳סקו ווינצ׳נסו מונטרולי ממסעדת Mezza Pagnotta  שבפוליה, המתמקדת בחומרי גלם מלוקטים ומטבח אתנו-בוטני. השניים למדו את אמנות הליקוט בפוליה, מולדתם, וכיום הם מתמחים בפרחי ועשבי בר למאכל. סרוויס ראשון יחל ב-19:30 סרוויס שני ב-21:30. 

מסעדת הבסטה: השף קונדיטורית לוצ׳יה דה פראי, שזכתה בתואר הקונדיטורית הטובה באיטליה מתחת לגיל 30, מגיעה להתפרע עם שף קונדיטורית מיכל בוטון על תפריט אפרטיבו-שף של נגיסות קטנות וטובות שיוגשו בבסטה לצד קוקטיילים מבוססי קמפרי. 19-20 בנובמבר, בשעות: 17:00-21:00. 

ג'ורג' וג'ון: ארוחה משותפת של שף תומר טל במסעדת ג'ורג' וג'ון ושף ג׳יאני דזיו ממסעדת Tosto שבאטרי, אברוצו. ג׳יאני ידוע בטכניקות הצלייה שלו, באמצעותן הוא מחזק את הטעמים עד לכדי ניצול מקסימלי של המרכיבים המקומיים. 

מלגו ומלבר: ארוחת ערב טוסקנית משותפת של שף מוטי טיטמן במסעדת מלגו ומלבר עם השפים לורנצו סטפניני בנדטו רולו וסטפנו טריגי ממסעדת ג׳יליו בלוקה, טוסקנה. המטבח בג׳יליו היום הוא מטבח טוסקני-מקומי עם קריצות למטבחים הנורדיים והיפניים. לצד כל אלו, עד היום לאונרדו אורסי, שותפו המקורי של פרנצ׳סקו, מכין את הפסטה במטבח המסעדה. 

אוזריה - נקסט דור: "החברה הגאונה", ארוחה המבוססת על סדרת הרומנים הנאפולטנים של אלנה פרנטה במסעדת "אוזריה - נקסט דור". הארוחה תציג מנות מהמטבח הנאפוליטני הקלאסי, אותה תבשל אנה מוסלה, בשלנית ביתית מנאפולי בעלת ידי זהב, ולצידן מנות יצירתיות באינטרפרטציה מודרנית של השפית אביבית פריאל. שלישי, 19/11 בשעות: 19:30 ו-21:30.

גלגולה של הפסטה

בוראטה של אביבית // צילום: Cook inc

המסעדות האיטלקיות המובילות בתל-אביב יתחפשו למחוזות איטלקיים ויגישו תפריטי ספיישל עם המאכלים המקומיים המזוהים עם המחוזות. בין המסעדות המשתתפות - ארנסטו (לאציו), פסטה מיאה (טוסקנה), קפה נאפולי (קמפניה), שחקי שחקי (סיציליה), איטלקיה בפשפשים ועוד.

ארוחה על טהרת ההיסטוריה של הפסטה במסעדת ״רונימוטי״ בתל אביב. כל מנה תבוסס על פסטה אחרת והרטבים והיינות יותאמו במיוחד בתאריכים 19-21 בנובמבר. 

איטלקים בישראל מבשלים אוכל איטלקי בבתיהם

לערב אחד, יפתחו ארבעה איטלקים-ישראלים את ביתם ויכינו ארוחה איטלקית, כמו שהנונה שלהם הייתה מכינה. בין הבשלנים האיטלקיים תהייה גם נדיה אליס, שמבססת את בישוליה על מנות איטלקיות טבעוניות בלבד. האורחים יוכלו ליהנות מארוחה איטלקית ביתית מושקעת ולשוחח עם המארחים על המסורות המשפחתיות שלהם ועל הפרשנות המחודשת שהם נותנים להן. 

אפרטיבו // צילום: Cook inc

דיזנגוף - איטליה  

אירוע לכל המשפחה שיערך בשישי-שבת בין השעות 11:00-16:00 בשיתוף עם מספר בתי עסק מסביב לכיכר ועיריית תל אביב. בהם, פרשנויות לאפרול שפריץ בבר הונולולו, הביר גארדן יהפוך ליומיים לקמפרי גארדן  ובמסעדת לה שוק יתקיימו טעימות של יינות איטלקיים לצד תפריט אוכל באווירה איטלקית. 

מיקסולוגים מתארחים

שלושה מיקסולוגים איטלקיים משתלטים על הדאבל סטנדרט לערב חד פעמי בו הקוקטיילים יהוו את מרכז הערב. כל אחד מהם יביא עמו חומרי גלם מיוחדים אותם ישלבו השלושה בקוקטיילים מיוחדים על בסיס אפרול וקמפרי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר