מהפכה: כך נערכים באסם לסימון המוצרים

בינואר 2020 יכנס לתוקף חוק סימון המוצרים • באסם מציעים שיפור תזונתי רחב שבוצע ביותר מ-300 מוצרים • מה יסומן?

מפעל אסם, צילום: לירון מולדובן

קבוצת אסם הציגה את היערכותה לסימון המוצרים לשנת 2020 בדגש על שיפור תזונתי רחב שבוצע ביותר מ-300 מוצרים.

המהלך התזונתי יתבצע בשלוש רמות: הרחבת מגוון המוצרים בעלי ערך תזונתי מוסף, אליהם הוספו רמות שונות של חלבון, סיבים תזונתיים ודגנים מלאים. הפחתות של מלח, סוכר, שומן ושומן רווי ופיתוח והשקת מוצרים הנותנים מענה תזונתי לביקוש הגובר למוצרים טבעוניים ומוצרים ללא גלוטן. סך ההשקעה נמדדת ב-30 מיליון שקלים .

במקרים בהם לא ניתן להגיע להפחתה הנדרשת תוך שמירה על הטעם המוכר של מוצרים פופולאריים, תציג החברה מוצרים אלטרנטיביים ללא סימון , מתוך מגמה לאפשר לצרכנים לבחור את הטעם והערכים התזונתיים המועדפים עליהם. לפי החברה, בינואר 2020 כ- 75% ממוצרי החברה יהיו ללא סימון אדום. כך למשל: מוצרי טבעול וסלטי צבר לא יסומנו כלל.

בתחום החטיפים והמאפה, משלימה אסם מהלך בהפחתת המלח, וכל החטיפים המלוחים יהיו ללא סימון אדום.  בקבוצת אסם אומרים כי רוב דגני הבוקר של החברה יותר מאוזנים, יותר מזינים, מכילים יותר דגנים מלאים וסיבים, ויכילו פחות מלח וסוכר. פיטנס שקדים ודבש יושק עם פחות מ- 10% סוכר. בדגני הבוקר לילדים יושקו שני מוצרים חדשים ללא סימון, האני נאט צ'יריוס במתיקות מעודנת ו-100% דגנים מלאים וקראנץ' במתיקות מעודנת, מחיטה מלאה. שני מוצרים אלה בגרסתם הרגילה יהיו בסימון אדום בשל הסוכר.

גם בחטיפי הדגנים מושקים מוצרים מופחתי סוכר. חטיף דגנים פיטנס קלאסי עם 7.5% סוכר, וחטיף דגנים פיטנס שקדים ודבש עם פחות מ -10% סוכר. הברים של פיטנס הם היחידים מתחת ל-10%  סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים.

בנוסף, חמש שנים של מחקר ופיתוח הובילו לחידושים של אסם במותג ויטמינצ'יק. הדור החדש של ויטמינצ'יק, בטעמי פטל, ענבים ותפוח כולל 50% פחות סוכר ויעלה על המדפים כשהוא פטור מכל סימון אדום. מה שמאפשר את ייצור המשקה המתוק גם ללא סוכר הוא המתיקות הטבעית הגבוהה של רכז פרי המונק, הגדל ברובו בסין, וידוע גם בשם "לו-האן גואו". במענה למגמה הגוברת של מעבר לתזונה טבעונית, הודיעה אסם כי כ-40% ממוצרי טבעול יהיו טבעוניים כבר בתחילת 2020. 

אבי בן אסייג, מנכ"ל אסם, אמר ל"ישראל היום" כי, "מסע השיפורים הקיף דברים מגוונים, לא רק הפחתה משמעותית של סוכר מלח ושומן רווי, אלא הוא כולל הרחבה של מגוון מוצרים בעלי ערך תזונתי מוסף כדוגמת שורה של מוצרים מועשרים בסיבים תזונתיים. במהלך של תקנות ליצמן, 300 מתכונים שונו וכתוצאה מכך כמעט אלף מוצרים השתנו. בסיכמו של תהליך, 75% ממוצרי החברה לא יסומנו בשום סימן". 

בתשובה לשאלה האם מוצרי המזון צפויים להתייקר בעקבות העלויות אמר כי, "מתוך אלף מוצרים ששונו, ב-995 מוצרים אנחנו לא משנים מחיר וסופגים את העלויות. יהיו מוצרים חדשים שאם הם יושוו למחירים רגילים יכול להיות שמחירם יעלה, אך אנחנו עושים כל מאמץ לא לעשות את זה".

לדבריו, מדובר במהלך קשה. "זה לא פשוט ומורכב. במהלך התעסקו במשך תקופה הארוכה טובי הטכנולוגים, עשרות המדענים והתזונאיות בחברה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר