מה שהתחיל כחברות דרך הרשת החברתית, הפך למיזם חברתי ענף ומרגש. מוזנה בשארה, המוכרת לכולנו מהעונה השביעית של מאסטר שף, ודפי קרמר, בשלנית ומארחת, פצחו בסדרת ארוחות שלום המשלבות את מסורות המטבח הערבי והיהודי. לא זאת בלבד, אלא שילוב בין המטבחים המשפחתיים של השתיים דרך תבשילים ומאכלים מבית אמא וסבתא.
צילום: עומר ברש
לפני כל ארוחה שואבות השתיים השראה מחומרי הגלם העונתיים ומנסות לשלב את המאפיינים של שני המטבחים, כך שלעיתים יפגשו זה לצד זה על אותה הצלחת. כמו הקובה הנימוח והנהדר של מוזנה המוגש על מגש עץ גדול ואיתו פרוסות שמנמנות של קוגל קלאסי שחום ומעורר זיכרונות.
במנות אחרות בודקות השתיים שילובים מסקרנים, בהם מרכיבים שני המטבחים מנה אחת, כך למשל הקאטייף הערבי המתקתק מקבל לחיקו גרסה מודרנית של דג מלוח וסלט מלפפונים אשכנזי.
גם מגש הלחמים זוכה לתומת לב הדדית, לחמניותיה המענגות של דפי מונחות בערמה מפתה לצד פאטייר זעתר מופלא שמכינה מוזנה. שילוב הטעמים בין מתקתקות הלחמניות לבין עקצוץ הזעתר מרמזים על העתיד לבוא.

צילום: גל בן זאב
ערב רב של מנות, תבשילים, מגשים וצלחות גדושים כל טוב המספרים את סיפור החברות בין השתיים ומשרטטים את קווי הדמיון בין שני המטבחים שהם המאפיין העיקרי של השעטנז שהוא המטבח הישראלי.
את הארוחות מלוות השתיים בסיפורים ותובנות ובעיקר משוחחות עם האורחים על אוכל כגשר בינלאומי לקירוב לבבות ושותפות גורל.
סביב שני שולחנות גדולים וססגוניים מתקבצת בכל פעם קבוצת אנשים מגוונת המוצאת שפה משותפת סביב אוכל, אורחים מתל אביב, חיפה וטירה. נשים, גברים, יהודים, ערבים – כולם כאחד מסובים סביב השולחן וזונחים לרגע קט ענייני פוליטיקה ואת חדשות היום וחוגגים את חדוות האוכל והבישול המשותפת לכל פודי ללא הבדל דת, גזע ומין.
צילום: גל בן זאב
לא פעם דובר על אוכל כשגריר בינלאומי לשלום, זהו המכנה המשותף האנושי הרחב ביותר. בכל תרבות באשר היא מתקבצים בני הבית, חברים ואורחים סביב שולחן האוכל או במטבח. בשמחות, חגים, אירועים ואף באבל – אוכל יהיה מדורת השבט.
פלטפורמת EatWith פרשה חסותה על ארוחות השלום של מוזנה ודפי ופתחה שני אירועים עתידיים אליהם ניתן להירשם דרך האתר. ב-20/2 וב-19/3 אפשר יהיה ליהנות משיתוף הפעולה הטעים והחשוב הזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו