יפנ-דה
השם אולי נשמע לכם מוזר אבל מדובר בשיתוף פעולה בין פנדה האגדי משוק הכרמל לסושי מאסטר דין שושני שמארח מדי יום בחלל השווה שלו ביפו. איך השילוב הזה יעבוד? אנחנו לא יודעים, אבל מתים לגלות. הפופ-אפ יתקיים בשוק הכרמל בשעות הערב, בין 19:00 ל-23:00, בתאריכים 22-24.2 בלבד. זמין גם במשלוחים
בין המנות בו, שימו לב: מרק מיסו עוף עם קציצות עוף, צ'יראשי ישראלי עם שווארמה, רול שישי עם שניצל עוף יפני, אריסה וחציל מאודה, גיוזה בשר עגל וטלה ועוד הפתעות. שווה לנסות לא?
ברוכים הבאים להתמכרות החדשה שלנו
רביבה וסיליה פתחו חנות בוולט, המספקת משלוחי קינוחים לתל אביב, לגבעיים ול"חלק מרמת גן". ניתן להזמין דרך החנות את כל קינוחי הוויטרינה של המוסד דוגמת מגה-מקרון פטל, מון בלאן וניל ופירות אדומים ופריז ברסט (44 שקלים), כמו גם עוגות מוס גדולות, עוגות בחושות, עוגיות ופטיפורים. עוד סיבה לא לקום מהספה.
טברנה אשדודית
מכירים את מסעדת "סלון יווני" מצפון תל אביב? קבלו את האחות האשדודית החדשה שלה. גם היא כשרה, מן הסתם, רק שהפעם יצר השף גיא פרץ מסעדה בשרית. מלבד התפריט האופי הוא אותו האופי - אלכוהול בשפע, אווירה טובה, תפריט יווני וים תיכוני. ההנאה מובטחת
מלון "ווסט" אשדוד
סקוטלנד ב(יפו) תל אביב
שף חיים כהן חזר ממסע בסקוטלנד, ומסעדת יפו תל אביב שלו מציגה שלל מנות בהשראת המשקה הלאומי של המדינה - וויסקי, שאף מוגדר בה כ"מי החיים". ב-27 וב-28 בפברואר יתארחו בתפריט ספיישלים שהולכים מעולה לצד כוסית וויסקי, דוגמת פילה בקר עם בצלים צלויים וכבד אווז, וגם אפשר יהיה להתרפק על קינוח סברינה בסירופ וויסקי דיוארז. כמו כן, במהלך החודש יוצעו במסעדה טעימות וויסקי של המותגים דיוארז ואברפלדי, נוסף על קוקטיילים מיוחדים מבוססי וויסקי. רק חסרה חמת חלילים.
שיקגו בפלורנטין
ג'פריס היא מזללה שנפתחה לאחרונה בשכונת פלורנטין שבתל אביב ומוקדשת למנות דגל אמריקניות כמו כריכי סאב ונקניקיות בסגנון שיקגו. למעשה, המייסדים חזרו לישראל לאחר 16 שנות מגורים בעיר הרוחות והחליטו לקרוא למסעדה שלהם על שם ג'פרי, הכלב שחי איתם במשך 12 שנים. אחלה, אבל אילו סנדוויצ'ים יש בתפריט? הנה רשימה חלקית: סלופי ג'ו (48 שקלים); רוסטביף (55 שקלים); "דונאלד דאק" (אווז - 42 שקלים); שלל נקניקיות (54-34 שקלים); כריך מק אנד צ'יז (45 שקלים); כריכים טבעוניים, וגם מגוון נשנושים (תפוחי אדמה ושות'), קוקטיילים וצ'ייסרים.
ג'פריס, ידידיה פרנקל 7, תל אביב
עושים שוק(רייה)
השוקרייה הוא מרכז קולינרי חדש שנפתח לאחרונה בירושלים על ידי בני הזוג אודיה ואברהם בפיירזן, ומטרתו לחבר בין בירת ישראל לצלחת. לא מדובר במסעדה, אלא במקום שבו מתקיימות סדנאות בישול, ארוחות שף וגם אירועי בוטיק בסגנון ירושלמי אותנטי.
"שישי ירושלמי", למשל, היא סדנת אפייה שבה מכינים מנות אסליות דוגמת קובאנה במילוי גבינת משק, חלת בייגלה ירושלמי, מנאקיש ערבי בטאבון, בבקה שוקולד וחביתת ירק פרסית. אחרי הסדנה נהנים מבראנץ' ירושלמי המבוסס על המנות, ובסיום מקבלים מארז מושקע עם המטעמים שהוכנו בסדנה.
מחירי הסדנאות משתנים ונעים בין 250 ל-550 שקלים למשתתף. המקום פועל בהשגחת צוהר.
שוקרייה, קינג ג'ורג' 37, ירושלים
ביסים
* רשת מוזס מלטשת את התפריט ומשיקה מנות חדשות כמו קרפצ'ו חציל (טחינה, סילאן, פיסטוקים, סומק ובייגל - 39 שקלים) וכריך בשר מפורק (בצל מקורמל וירקות בפרנה - 62 שקלים). גם מנת השניצל גדלה והציפוי שלה שודרג, והמבורגר ה"קליפורניקיישן" (בקר, צ'וריסוס, פטריות וגווקאמולי - 76 שקלים) הצטרף לתפריט בקביעות.
* פסטיבל "סיפורי מרק" האשדודי, שהיה אמור להתקיים בחודש שעבר ונדחה, ייערך בין 20 ל-28 בפברואר, ובמסגרתו יציעו מיטב מסעדות העיר מנות מרק בעשרה שקלים בלבד. ממתינים בקעריות: בורשט במטילדה, מרק אונטריב מעושן בסומקאיט, מרק דגים בפונצ', מרק עגבניות בברבריני, מרק מינסטרונה בלוצ'נה, ועוד.
*שיינע (אחד העם 19, תל אביב) מתחדשת בתפריט עסקיות, כשגולת הכותרת היא מנת שניצל דג עם ריבת פטל ופירה (98 שקלים). מנות נוספות שהצטרפו לתפריט הצהריים הן פסטת חלמונים עם פטריות (82 שקלים) ונתח קצבים ביין אדום (98 שקלים). העסקיות מוגשות בימי חול בין 12:00 ל-15:00. מנה ראשונה כלולה במחיר העיקרית.
* a של שף יובל בן נריה (מנחם בגין 121, תל אביב), שנפתחה לפני כשלושה חודשים, מציעה מעתה גם סרוויס צהריים, בימי שני עד חמישי בין 12:30 ל-15:00. בשעות אלה גם יינתנו 20 אחוזי הנחה על תפריטי היין, הסאקה והקוקטיילים.
* נורדיניו, הקפה-קונדיטוריה (נחלת בנימין 27, תל אביב), משיק תפריט כריכים חדש הכולל טורטיית טונה, ביצה קשה, צ'דר וחסה; עוף טנדורי בצל שרוף; אבוקדו, הודו וקימצ'י; סנדו (כריך יפני) גבינת קשיו וירקות; סנדו שוקולד וסוכריות, ובאמת שזו רק ההתחלה.
* פליישמן דלי (הרצל 12, תל אביב), המתמחה בכריכי מעדנייה אמריקניים, מציע ארוחת קומבו הכוללת כריך או סלט, תוספת (תפוחי אדמה אפויים, צ'יפס, קולסלאו) ושתייה ב-45 או ב-55 שקלים (ארוחה קטנה או גדולה). בכריכים: קורנביף, כתף בקר, חזה הודו, חזה עוף, אנטרקוט וטונה מעושנת, והכול מגיע בלחם טרי ומתפצפץ.
* אל טראס הערבית (רמת ים 50, הרצליה) מציגה תפריט ארוחות בוקר חדש, המוגש בכל יום בין 09:00 ל-12:00. תוכלו לפתוח את היום מול הים עם ארוחת בוקר לבנונית או קלאסית, שקשוקה ביתית, שקשוקה ירוקה וכריך חביתה, ויש גם סלטים דוגמת טאבולה, קיסר, פטוש ושרי בוראטה.
* למותג מאפי הבריאות של ד"ר מרק מתווספת סדרה חדשה של מוצרים פרה-ביוטיים - כוסמין Pre. הסדרה כוללת לחם, לחמניות ופיתות כוסמין בתוספת סיבים פרה-ביוטיים (19-16 שקלים), ותסגור לכם את הפינה המאוד ספציפית - וביוטית - הזאת.
* צמד בתי אוכל אסייתיים באר-שבעיים, מסעדת קמפאי והבר הסמוך צ'יצ'י (חיל ההנדסה 1, מתחם ביג), יקיימו בין 21.2 ל-3.3 פסטיבל מרקי ראמן, שבמסגרתו רקח שף דרור שושן שש מנות ראמן עשירות ומהבילות על בסיס עוף, בקר ואווז - ויש גם אלטרנטיבה טבעונית (68-56 שקלים).
* חצר גולדמן (נחום גולדמן 6, תל אביב) מציעה לבראנץ' זוגי, שמגיע בשני מסלולים: חמש מנות פתיחה לבחירה (פלטת ירק, סלטים שונים, ירקות קלויים וחומוס), ללא הגבלה, במחיר 115 שקלים לאדם (ללא מנה עיקרית), ואותו הדבר עם מנה עיקרית (המבורגר, קבב, אוסובוקו ועוד) ב-150 שקלים לאדם. בוהריים טובים.
* ההולי בר (הר סיני 1, תל אביב) מרים סשן "שעות קדושות" (א'-ד', 19:00 עד 21:00), עם 50 אחוזי הנחה על קוקטייל שני ו-20 אחוזי הנחה על האוכל. הזכרנו אוכל? מעולה, כי המקום משיק מנות חדשות כסלט ענבים (38 שקלים); ברוסקטת פטריות (45 שקלים); קרפצ'ו דג (59 שקלים); שייטל (57 שקלים), וקרם מסקרפונה (28 שקלים).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו