מחבקים את האוכל האיטלקי

איטליה אכן מפחידה בימים אלה ומוזכרת בעיקר בהקשרים שליליים, אבל האוכל האיטלקי נותר נהדר • בדקנו את המשלוח של "סרפינה" • המשלוח היומי

המשלוח מ"סרפינה" // צילום: איילת כץ פולטין

בשעה בה כל עולם הקולינריה המקומי נמצא במצוקה קשה, החלו מסעדנים רבים לעבור לעבוד במתכונת משלוחים כל עוד זה מתאפשר, גם אם לא היו רגילים לעשות זאת עד עכשיו.

עבורם ועבורכם הגולשים אנו משיקים את מדור "המשלוח היומי", שיסקר מדי יום משלוח או שניים ממקומות שעד לפני ימים ספורים היינו רגילים להגיע אליהם ולאכול ארוחות יוקרתיות, אך "המצב" גרם להם לעבור זמנית, ומי יודע אולי גם לצמיתות, לעולם המשלוחים.

באופן כמעט בלתי נתפס, כשאומרים לנו בימים אלה את המילה "איטליה" אנחנו נתקפים בבהלה, פחד וחרדה. כבר כמעט הספקנו לשכוח שאיטליה היא בין היתר האסוציאציה הכי קרובה לאוכל משובח וטוב. אז רצינו להרגיש קצת איטליה פה בבית, במובן הכי קולינרי שיש, ובדקנו את המשלוחים של מסעדת סרפינה – המסעדה האיטלקית שהפכה לחביבת הסלבס בניו יורק ונחתה אצלנו בארץ לפני כשנה.

החלטנו להזמין שתי מנות פסטה עיקריות, פפרדלה ראגו וספגטי טרטופו - ספגטי עם רוטב פטריות כמהין וגבינת פרמזן. אליהן צירפנו מנת ביניים בשם קפלטי מנגולד – סוג של רביולי ממולא במנגולד ברוטב חמאת לימון ושום קונפי. נאמר לנו שמנת הביניים קטנה יותר ממנת הפסטה, אך בפועל בגלל סוג המנה ומרכיביה היחסית כבדים היא בהחלט יכולה להיחשב כמנה עיקרית. כדי לאזן את שלל הפחמימות שהזמנו, דאגנו לעצמנו גם לקצת ירקות מתפריט המנות הראשונות והוספנו סלט פנצ'לנה – מבחר עגבניות, אורוגולה, קרוטונים וגבינת מוצרלה, ומנת ארטישוק צרוב עם ריקוטה פרסקה. לקינוח, התפנקנו עם טירמיסו איטלקי קלאסי.

פחמימות או לא להיות // צילום: איילת כץ פולטין

אז איך הגיע המשלוח? האוכל הגיע בשתי שקיות נפרדות ומאוד מסודרות. שקית אחת הכילה את כל המנות החמות, ואילו השנייה את המנות הקרות. שתי מנות הפסטה ומנת הקפלטי היו טעימות וממלאות מאוד ושמרו על החום שלהן. שמחנו מאוד לגלות שבמנות הפסטה הרוטב לא שקע למטה ולא היה צורך "לנער" את הקופסא בשביל לעטוף הכל בטעמים. מנת הארטישוק הצלוי הייתה טוויסט מאוד מרענן בים הבצק, רק חבל שהגיעה בקופסא שקצת גדולה לכמות המנה. הותיר רושם של שארית מנה שנשלחה אלינו. סיימנו את הארוחה עם טירמיסו שהגיע בכמות יפה וגדולה עבור שני אנשים והיה אוורירי וטעים.

אוהבי הפסטות (יש מי שלא?) יהנו מאוד מהארוחה של סרפינה. המנות גדולות ומספקות, עשירות בטעמים ומגיעות חמות ממש כמו במסעדה. כפי שציינו קודם, אפשר להסתפק רק במנות עיקריות ללא מנות הביניים ולהוסיף משהו מרענן מגזרת הירקות שבראשונות. טווח המחירים גם הוא שנע בין 60-112 שקלים עבור מנת פסטה אחת בלבד, יכול להשאיר בידכם את ההחלטה לוותר על מנות נוספות. אחרי הכל, ממחר – מפסיקים עם הפחמימות.

משלוח משתלם // צילום: איילת כץ פולטין

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר