עננת הסגר השני שמרחפת מעלינו, אילצה אותנו לשוב ולבחון משלוחים של מסעדות. כי הרי מה יותר מנחם אנשים שסגורים בבית מאשר הרעש של האופנוע של השליח שחונה מתחת למרפסת.
החלטנו הפעם להזמין ארוחת ערב מפנקת ממסעדת 4SEA שממוקמת בקו ראשון לים בהרצליה פיתוח. שמה של המסעדה אולי רומז לנו על מקום שמתמחה במטעמים מהים, אבל לצד מטבח פתוח של סושי ודגים ניתן למצוא גם מטבח עדכני שמותאם לכל המשפחה, הכולל מנות איטלקיות ואפילו שניצל והמבורגר.
המנה הראשונה שעמדה אצלנו למבחן היא מנת פילה לברק ברוטב חמאת עגבניות, ארטישוק, פטריות וניוקי. נציין לטובה את העובדה שהמנה הגיעה בקופסא מקרטון עבה וידידותי לסביבה, חבל ששאר המנות לא לקחו דוגמא ונשארו בקופסאות הפלסטיק המוכר והמזיק.
שני הפילטים של הלברק היו טעימים מאוד ועשויים טוב. גם הכמות הייתה מספקת ונדיבה. מה שמבחינתנו הוריד את הציון של המנה היו הניוקי ששכבו מתחת לדג ובמקום להוות ״כריות״ כיפיות ששוחות ברוטב, הן הפכו לסמרטוטי בצק תפ״א שספג את כל המיצים שמסביב. אפילו על המזלג הם לא החזיקו מעמד וחבל.
לצד הדג כיכבו שלוש מנות ראשונות – סלט עשבי תיבול ירוקים שהיה חמצמץ במידה, ועם כמה שהוא נתקע לנו בלי סוף בשיניים, נהנינו מאוד מהפרשיות שלו, אנחנו בבית, את מי כבר יש לנו לפגוש. לצדו סלט אנדיב עם פירות וגבינה כחולה ברוטב חמאת בוטנים שהיה רענן ועם שילוב מושלם של מלוח ומתקתק, ופוקצ׳ת הבית שהגיעה חמה ושמנונית כמו שפוקצ׳ה ביתית צריכה להיות.
הלאה לגזרת הסושי. מי שאמון על הצד היפני במסעדה הוא הסושימן לב יוסף עם למעלה מ-15 שנות ניסיון במטבחים היפנים המובילים בתל אביב כמו שילה, FU, ו-TYO. ואכן נראה שזאת הנישה המצטיינת של המסעדה.
אחת המנות שקרצה לנו מאוד מהתפריט הייתה ניגירי טונה פואגרה – טונה צרובה וכבד אווז צלוי בטריאקי, איולי כמהין ופרח בזיליקום. זו אולי לא המנה הכי יפנית ואותנטית, אבל הייחודיות שלה הפכה אותה לפשוט מושלמת. שילוב טעמים ומרקמים מרענן, מעניין ומקורי.
מנת סושי נוספת שבחנו הייתה ״טריקולור״ – סלמון, טונה, דג לבן, חסה ואבוקדו עטוף במלפפון על קרם גזר עם דאשי. מדובר בחגיגת דגים וצבעים, שאפילו העובדה שנעדרו מהרול אורז ואצה לא הפריעה לה. קו ראשון לים ללא ספק.
רול הסושי האחרון שהמתין לנו היה ווג׳י רול – בטטה, מלפפון, קנפיו וטמאגו עטוף באבוקדו ושבבי צ׳יפס תפו״א סגול. גם הרול הזה הצטיין בטריות ובשילוב הטעמים. הקריספי צ׳יפס מלמעלה נתן טוויסט מעניין ולנו רק נותר לטבול אותו בסויה או במיונז החריף כדי להתענג.
מה לגבי המחירים? נוחים וסבירים. הרולים נעים בין 40-60 שקלים לרול. כשגם מנות הדגים העיקריות מגרדות את 100 השקלים מלמטה.
אם חשקה נפשכם וקיבתם בסושי מעניין ומקורי, 4SEA היא בהחלט אופציה טובה עבורכם. לנו רק נותר לקוות שנוכל גם ליהנות מקו ראשון לים לא רק בדמיון.
4SEA | רמת ים 60, הרצליה פיתוח (בסמוך למלון דניאל) | 09-7898181
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו