כששופטי הריאליטי היריבים שיתפו פעולה במטבח

חיים כהן החל לארח ב"יפו תל אביב" שפים בכירים ללא מסעדה, הראשון היו יריבו מהריאליטי - יוסי שטרית • וכן, זה היה מושלם כמו שזה נשמע

בטלוויזיה מתחרים, במטבח חברים- כהן ושטרית // צילום: מאיה דרין // בטלוויזיה מתחרים, במטבח חברים- כהן ושטרית

ביום שישי האחרון, באווירת קיץ קלילה ושמחה, נפתח פסטיבל "ג'אז טבחים" במסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן. בימים של חוסר וודאות ושגרה מקומית מייגעת למדי, אי אפשר היה להתעלם מהתרוממות הרוח שליוותה את ההפנינג הססגוני שהתרחש בצהריי אותו היום.

שולחנות עטויים מפות לבנות נפרשו על פני המדרכה הרחבה והמוצלת, בריזה לא מובנת מאליה בידרה את בלוריתם של הסועדים. מוסיקת ג׳ז נעימה התנגנה ברקע על ידי הרכב מוזיקאים צעירים. בתוך חלל המסעדה הגדול סודרו שולחנות בהתאם להנחיות התו הסגול והמוזיקה השוקקת מבחוץ מילאה גם את חלל המקום הממוזג.

הארוחה המושלמת לשישי // צילום: מאיה דרין
הארוחה המושלמת לשישי // צילום: מאיה דרין

במטבח, צוות הטבחים הנאמן והמיומן של שף חיים כהן מארח את שף יוסי שטרית. מי שמוכר ואהוב על כולנו מהפורמט הטלויזיוני האהוב ״משחקי השף״. היה זה מראה משובב לצפות בשני ענקי ריאלטי של שני ערוצים מתחרים מבשלים כתף אל כתף. ״זהו זמן של אחדות״, אומר כהן. ״בין תל אביב לפריפריה, בין מסעדות קטנות לגדולות ולמזללות. רק ביחד נצלח את התקופה המאתגרת הזאת״.

״הרעיון הוא לארח טבחים שאין להם מסעדות, חלק סגרו, חלק לא פתחו מפני שהקורונה שינתה את התכניות, וטבחים שרוצים לעבוד וזקוקים לפרנסה״, מוסיף כהן. ״הרעיון הוא לעבוד ביחד ולתת במה ופרנסה. בנוסף לטבחים, הוזמנו נגנים לנגן והחלום הוא להביא מופעי רחוב ועוד. הקורונה מאתגרת אותנו ומאלצת אותנו לחשוב מחוץ לקופסה. הביחד הוא מה שחשוב. לחבר ולמנוע את הקיטוב. לקרב ולהתקרב. חשוב לי מאוד להושיט יד ולקדם את הפריפריה ולהזמין אליי טבחים ואומנים היוצרים מחוץ לתל אביב״.

אחת ממגוון מנות נהדרות שיצאו משיתוף הפעולה בין כהן לשטרית // צילום: מאיה דרין
אחת ממגוון מנות נהדרות שיצאו משיתוף הפעולה בין כהן לשטרית // צילום: מאיה דרין

ביום שישי הקרוב, בין השעות 11:00 ל-16:00 יארח חיים כהן במטבח של יפו תל-אביב את השף ענר בן רפאל פורמן (איגרא רמא). גם השבוע, אווירת שישי צהריים, מטבח שוקק ושמח, מנות פיין דיינינג, הרכב מוזיקלי, המון יין ואוויר פתוח בגינה הפורחת.

בשישי שלאחר מכן יגיע להתארח השף אוהד לוי, המוכר לכולנו מצ'יקטי האיטלקית, שאמור היה להוביל את המטבח של מסעדת הדגל במלון SIX SENSES במושב שחרות שבערבה, אך פתיחתו נדחתה.

מסעדת יפו-תל אביב, יגאל אלון 98, ת״א, טל. 03-6249249

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר