אל תסתכל בווק, אלא במה שבתוכו

במבט ראשון, השם של רשת "גו נודלס" משדר סוג של "ברווזון מכוער" מעולם הג'אנק פוד, אך בפועל היא ברבור יפה ובעיקר טעים • המשלוח היומי

גו נודלס // צילום: דניאל לילה // גו נודלס

בישראל יש כמה דרכים לשוות למסעדה יוקרה או איכות. אחת מהן היא לצרף את שם השף המפורסם, אם ישנו כזה, לשם המסעדה. דרך אחרת היא לבחור בשם שמשדר חו"ל, טריק שעובד אפילו עם שיבוש האיות המקורי של המילה. כתיבת שם המקום בלועזית הוא יתרון מובהק, אך גם בעברית זה יעבוד, אם תבחר בשם מקראי או אם תוסיף ניקוד ללוגו, גם כאשר אין שום צורך בניקוד על מנת להגות נכון את המילה. חיבור מושלם בין פלצנות להיפסטריות מתבטא בשמות כמו "השולחן" או "חדר האוכל".

בתל אביב מזמן ידוע שהדרך הבטוחה להעלות את יוקרת המסעדה היא לקרוא לה בפשטות בשם הכתובת של המקום. אנחנו כל כך אוהבים את העיר הזאת, שלהשתמש במיקום גאוגרפי שמקושר אליה משמע להיות חלק מנשמת אפה של העיר שלא נחה.

אבל לא תמיד זה עובד. השם "גו נודלס" ודאי ייתן לכם אסוציאציות של אוכל מהיר, ג'אנק בצריכה מידית דרך חלון שירות. שם שמזכיר מאוד את "ווק טו ווק": הרשת הבינלאומית שמפשיטה את הנודלס שלכם למצרכים הבסיסיים ביותר, לטעמכם הייחודי, אתם השפים של עצמכם ואם תרצו לשבת ולאכול כנראה שתצטרכו לעשות את זה בבית; כשלמעשה, האיכות של "גו נודלס" קרובה בהרבה לרשתות הוותיקות ג'ירף וריבר, וההשוואה ביניהן אפילו מעידה על תחרות צמודה מאוד. 

למעשה, רשת "גו נודלס" הוקמה אי אז בשנת 2004, אך כעשר שנים לאחר מכן המסעדן שמוליק גל החדיר בה דם חדש, בדגש על מקסימום טריות ועבודת יד ומינימום זמן בין הווק לצלחת. האיכות טיפסה, אבל השם נשאר.

גו נודלס // צילום: דניאל לילה
גו נודלס // צילום: דניאל לילה

הפתיח הארוך הזה נועד להסביר את ההתלהבות שלנו מהארוחה שהזמנו וכן להבהיר שגם כאשר מדובר ברשתות מזון עם שם שמשדר המוניות, אל תסתכל על הקערה אלא במה שיש בה.

על אף שנתקפנו רעב גדול, לא התחזרנו והזמנו שלוש מנות עיקריות ושתי ראשונות עבור שלושה אנשים. אם יש משהו שבכל זאת מקרב את "גו נודלס" למזון מהיר, הרי הוא גודל המנות. בערך רבע מהאוכל שהוזמן נשאר בקופסאות, וממש לא בגלל שלא היה טעים, להפך, אלא בגלל שהמנות היו עד כדי כך יפות.

נתחיל דווקא בעיקריות. אף אחת מהעיקריות לא אכזבה ושתיים מהן אפילו הפתיעו מאוד לטובה. כולן היו גדולות מאוד, מלאות בטעם ובכל זאת עדינות. 

מחלק האורז של התפריט (שגם מהתל בלקוח מאחר שאין הוא משדר יוקרה או איכות כלל) הזמנו צ'יקן קאסטו – נתחי פרגית בציפוי פריך, שעועית ירוקה וברוקולי מאודים, שומשום קלוי ורוטב טריאקי ספייסי חם, שמוגשים כמובן על אורז. הרוטב מגיע בצד, וטוב שכך, מאחר שהמנה נהדרת בזכות עצמה ואין היא מצריכה כל תוספת.

מחלק אטריות הביצים של התפריט – אולי החלק החשוב ביותר בתפריט מאחר שכאן בדיוק נבחנת האיכות האמיתית של המסעדה בזכות אטריות הביצים המיוצרות במקום, הזמנו את המנה המאלזית וגרין קארי עם עוף. שתי המנות קיימו הרבה מעבר למצופה. מנת הגרין קארי יכולה להתחרות בקלות במנות הירוקות המוכרות האחרות של הרשתות המקבילות ואף לנצח. גם במקרה זה, כל הטעמים עדינים מאוד, אבל החיבור ביניהם הופך את המנה למושלמת. המנה המאלזית מפתיעה במיוחד: היא מוגשת עם שעועית ירוקה, בצל ירוק, כוסברה, בצל קריספי, ביצה קשה חומה וצ'ילי חריף. אולי בשל היכרות קודמת עם מנות מאלזיות אחרות, הצבעים והניחוחות של הגרסה המאלזית של "גו נודלס" הפתיעו אותנו במיוחד. שניים מאיתנו הכתירו אותה כמה המנצחת של הערב.

נחזור להתחלה. לראשונות הזמנו קריספי צ'יקן – עוף בציפוי טמפורה ופצפוצי אורז עם רוטב ברביקיו קוריאני חריף. המנה הזו כ"כ קולעת ומוצלחת עד שרק בשל ההיזכרות בה בעת כתיבת שרות אלה בא לי לזלול אותה שוב. על אף שמדובר במנה ראשונה היא מנה גדולה ויכולה להיות מנת פתיחה מצוינת לשניים או אפילו סתם תוספת נשנוש נחמדה לצד העיקריות. אין סיכוי שתישאר בקופסה אפילו חתיכת עוף אחת.

גו נודלס // צילום: דניאל לילה
גו נודלס // צילום: דניאל לילה

הלארב פלא – סלט המורכב מאטריות שעועית, נתחי דג פריכים, בצל ירוק, בצל אדום, בצל ירוק, כוסברה וצ'ילי, היה המנה היחידה שהיו לנו כמה בעיות איתה. ראשית, חובה לציין שכמו כל שאר המנות, גם המנה הזו הצטיינה בטריות מקסימלית. הדג שקיבלנו היה סלמון, לא דבר מובן מאליו כאשר לא מצוין שם הדג בתפריט, והוא כשלעצמו היה מושלם. הבעיה היתה שלפחות 80% מהסלט היה אטריות. ואטריות, מוצלחות ככל שיהיו, אינן סלט. ברגע שמתחסלים כל הירוקים וחתיכות הדג, נשארים עם ערימת אטריות זכוכית עם רוטב, שאריות לא מאוד מזמינות. נכון יהיה לאזן את המרכיבים במנה, כי הפוטנציאל שלה אדיר כמו כל שאר המנות שאכלנו.

בשורה התחתונה, הפרונט של "גו נודלס" מורכב משם שמשדר אוכל פשוט וגם עיצוב התפריט לא מסייע לרשת להרים ראשה ממפלס הבינוניות. למעשה, גם העובדה שיש לרשת מועדון לקוחות הוא עניין מתעתע. מועדון לקוחות מתקשר אוטומטית להנחות ומבצעים, בטח שלא לחומרי גלם מובחרים ולטריות. אבל אחרי שנאמר כל זאת, הניסיון והטעם גוברים על כל רושם ראשוני. "גו נודלס", צפו הזמנה נוספת מאיתנו בקרוב מאוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר