אחרי הסגירה: הבשורה של דיקסי

לאחר הסגירה המתוקשרת ביולי האחרון, עם התפרצות הקורונה, השף חיים כהן מודיע על פתיחה מחדש: "עושה זאת בחשש גדול בצל הדיבורים על סגר"

השף חיים כהן במטבח מסעדת דיקסי // צילום: גדעון מרקוביץ' // חיים כהן במסעדת דיקסי

בשורות טובות לחובבי הז'אנר. חודשיים לאחר שהשף חיים כהן הודיע בצער על סגירה לתקופה בלתי מוגבלת של המסעדה הוותיקה שלו, "דיקסי", היום (שני) היא נפתחה מחדש, ובימים הקרובים אף תציע מנות חדשות בתפריט. 

"אחרי תקופה ארוכה, מאז ה15 במרץ למעשה, שסגרנו ולא חזרנו בגלל המתווה, אנחנו פותחים היום את הדיקסי אך זו פתיחה שמלווה בחשש גדול אם לומר את האמת", סיפר חיים כהן ל"ישראל היום". כל הזמן מדברים על סגר נוסף. פתיחה של מסעדה עולה המון כסף וסגירה שלה גם כן עולה המון.

"עם זאת", הוסיף כהן, "אני אדם אופטימי ואני מקווה שבמסגרת המתווה החדש נוכל לאט לאט לחזור לעבודה.  אנחנו שמחים לחזור ומקבלים פידבקים ועידוד מהקהל שמתגעגע. ואנחנו עובדים על מנה חדשה בתפריט ושמה 'ההמבורגר היהודי', ולצדו תוספות כמו סלט ביצים, סלט תפוח אדמה, סלט קולסלאו ועוד"

כזכור, במרץ האחרון סגר כהן, כמו מסעדנים רבים, את כל עסקיו לאחר התפרצות משבר הקורונה, בהן גם מסעדת דיקסי הוותיקה, בת ה26.  כהן סיפר ל"ישראל היום" כי, "דיקסי מעולם לא נסגרה אלא ביום כיפור, הזכרון והשואה ועכשיו הקורונה. 26 שנים ורוב הזמן 24/7. בימים אלה אנו סוגרים את שעריה לזמן מוגבל, אני מקווה לחזור במהרה למקום שהפך למוסד בתרבות המקומית".

לא מכירים? בשנות ה-90 הסוערות היתה פזורה תל אביב על כמה מעוזי אוכל דומיננטיים שהכתיבו את חיי הקולינריה של העיר התוססת. כזאת היתה דיקסי. למן פתיחתה ב-1993 היא הביאה משב רוח רענן שכמותו טרם נראה כאן - מסעדת דיינר אמריקאית עם מנות מושחתות וגדולות שהתיישבו בול על החיך הישראלי הצמא לחידוש. דיקסי עבדה אל תוך השעות הקטנות של הלילה ועד לאור ראשון, והסעידה בחדווה את בלייני העיר. היה זה מקום בו אפשר היה לטרוף צלחת כנפיים אייקונית, ליהנות מהמבורגר עסיסי באישון לילה, להספיג אלכוהול ולחגוג יומהולדת.

להזמנת מקומות: https://ontopo.co.il/dixie 

יגאל אלון 120, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר