האנשים שתכננו את כיכר דיזנגוף בגרסתה הנוכחית כנראה רצו שהיא תהווה מוקד משיכה להמון אנשים, יש דשא יפה, ספסלים, קצת צל, נחמד. אף אחד בטח לא חשב שהכיכר של צינה תהפוך להיות שיא הקולינריה התל אביבי לאנשים שרוצים לצאת מהבית בשביל אוכל שמגיע עם איש כחול או איש כתום.
בכל מקרה, זה המצב והכיכר מלאה עד אפס מקום כל עוד מזג האוויר מאפשר זאת במלא תל אביבים שנראים אותו דבר ורכשו להם סנדוויץ' שווה במיוחד מהבייקרי החדש של רותי ברודו או מ"בוטי אנד קו". ומה אני אגיד לכם, כל הכבוד להם ולהן, שייהנו שם בחוץ, אנחנו הזמנו משלוח מבוטי, אין כמו משלוח, למי יש כוח לצאת מהבית.
רגע, לא מכירים בוטי? איך יכול להיות? טוב, נסביר. זה כריכים ממש טעימים. איך ההסבר הזה? מספק. זה באמת מה שאתם צריכים לדעת. עוד הסבר? אוקיי. זה בהרבה לחמים אבל בעיקר של פרעצל, קחו רק את זה עזבו שטויות. הם גם שידרגו את התפריט והוסיפו פלטות מפתות במיוחד של גבינות, דגים, נקניקים. יש גם, סליחה על המילה הגסה, סלטים. טעמנו גם את זה, הכל למען הקוראים.

נתחיל במנה הראשונה, "פרעצל בוטי בולס", ננסה לשמור על פרופורציות, רגליים על הקרקע ונאמר לכם שאם אנחנו היינו הבעלים של הבוטי היינו קוראים לה "אלוהים ישמור בפרעצל", אולי הם רצו והיה ארוך מדי, מי יודע. בכל מקרה זו מנה אדירה. קציצות רכות ונימוחות, פרעצל קראנצ'י וקשוח, רוטב עגבניות המקשר ביניהם. טו מאצ' אייל שני אה? סליחה.
נאמבר טו, "פרעצל ברי". מדובר במנה די פשוטה, מעט מרכיבים יחסית, וזה בדיוק מה שהופך אותה לטעימה. אני מקווה שלפי כל הרמזים הבנתם שמדובר בכריך שהמרכיב הדומיננטי בו הוא גבינת ברי, אם אתם לא אוהבים אותה אל תקחו את המנה הזאת, אסור לזרוק אוכל. סליחה, חזרה לנושא. גבינת ברי, אורוגולה ואגס מקורמל בתוך פרצל, זה מה שיש וזה בסיסי לגמרי, אבל הברי הייתה כל כך מושלמת שהיא גנבה לפרעצל המושלם בפני עצמו את ההצגה.
רגע של כנות? אני מרגישה שאנחנו שם. אז האמת, בכלל לא שמתי לב לאגס המקורמל, פשוט אכלתי את הכריך כל כך מהר ובדיעבד הבנתי שהיה שם אגס, בדר"כ אני פחות חובבת את הפירות שלי בסנדוויץ, אבל זה פשוט עבד. לא מתחכם מדי וטעים בטירוף.

לא אכלתי מספיק בצק עד כה אז נעבור כעת לבגט מוצרלה. לפני הביס הראשון התנצלתי בפניו כי זה קצת לא פייר שהוא נאכל בסוף, אחרי כל הפרעצלים הנפלאים, אבל תתמודד נשמה. כשאתה בגט בים של פרעצלים אתה צריך לדעת להתבלט, לא משנה כמה זה קשה. בסוף אתה בגט עם מוצרלה, פלפל קלוי, עגבניות שרי ופסטו. אתה טעים אבל יש מוצלחות ממך. אני אוהבת את כל ילדיי באותה מידה, כל עוד הם עשוים מבצק.
לסיום, סלט עדשים ובטטה. כן כן, עד היום אני כועסת על עצמי שלקחתי סלט במקום עוד כריך, או מאה, אבל הרגשתי שאני צריכה לדחוף לכיוון מאזן קלורי שלילי. טעיתי. אי אפשר לפתח רגש לירקות אחרי שאוכלים בצק כל כך מושלם. אולי אחרים יותר מאוזנים קולינרית יהנו מהסלט יותר. לא אני.

אז איך הייתה החוויה שלי? נראה לי שהבנתם שמעולה, אבל יש לי רק המלצה אחת, אל תגיעו לבוטי ותאכלו כריך אחד, גם אם אתם מרגישים שבעים. אם הגעתם לשם ולקחתם רק כריך אחד, חבל שלא הקשבתם לי, תגיעו מחר ותקחו עוד אחד.
דיזנגוף 92, כיכר דיזנגוף, תל אביב, טלפון: 03-7775188
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו