מאחורי הקלעים של הטייק אווי המדובר בת"א

נדב ודניאל מ-MKR יוצאים בפופ אפ משלוחים חדש ומבשלים לכם עד הבית את המנות המוכרות מהתכנית ומנות תאילנדיות נוספות

צילום: איליה מליקנוב //

במשך שבועות רבים הייתי מרותקת למסך הטלוויזיה על מנת להגיש לקוראי העיתון את הפודקאסט הקולינארי על תכנית הטלוויזיה MKR. מהתכנית הראשונה התאהבתי בזוג הבשלנים התאילנדי מהערבה – נדב ודניאל.

צילום: משה בן שמחון

משהו במטבח הבלתי מתפשר שלהם, שחריפותו ועוקצנותו כמעט ועומדת בניגוד למתיקותם של השניים שבה את לבי. ניסיתי פצח ביני לביני ובאוזניי המאזינים את צמד הצעירים הנחוש הזה שמבשל מנות תאילנדיות אמיצות ממחוז איסאן הצפוני והידוע בתוקפנותו.

במשך עונה שלמה ועד הגמר עבדו השניים בסנכרון מלא, בהבנה ובהכלה והגישו מנות שהפעילו את בלוטות הריר שלי באופן קיצוני. רציתי לטעום הכל!

והנה, נדב ודניאל יוצאים בפופ אפ משלוחים חדש ומבשלים לכם עד הבית את המנות המוכרות מהתכנית, וכן מנות תאילנדיות נוספות.

סיפור אהבה תאילנדי // צילום: איליה מליניקוב
סיפור אהבה תאילנדי // צילום: איליה מליניקוב

את אותה שימת לב לפרטים, דגש על טכניקה ועשייה בלתי מתפשרת הם מביאים מדיי יום ומשנעים, דרך וולט, כמאתיים הזמנות מצהריים עד ערב.

הביקוש למנות הנפלאות האלה, אדיר. זהו אותו מטבח תאילנדי שהישראלים למדו כל כך לאהוב ובכל זאת, יש כאן משהו שונה. אם בבישום של הרוטב, בנגיעה הנוספת בגרניש, בתיבול המורכב של המנה. דומה אך שונה וטוב שכך.

אנחנו אמנם הכרנו אותם על המסך אך נדב ודניאל מנהלים כבר למעלה מחמש שנים מטבח המתמחה באירועים ובסדנאות. העונה בה העפילו לגמר שודרה במהלך ימי קורונה והזוג נאלץ לחשב מסלולו מחדש.

כך נולד הרעיון לפופ אפ משלוחים שימשך שלושה שבועות, בשאיפה שבקרוב יחזרו השניים לארח ולהתארח ולבשל את מנותיהם הססגוניות ללקוחות הנאמנים בכל רחבי הארץ.

אז מה בתפריט המיוחד?

ביף ג'רקי תאילנדי – נתחי בקר שעוברים השרייה של יומיים במרינדה על בסיס שורש כוסברה, פלפל לבן, סוכר דקלים, שום ופיש סוס. בשלב הבא הבשר עובר ייבוש ולאחריו טיגון שיוצר שכבה מקורמלת סביבו וכל זה מוגש מגוון עשבי תיבול כמו בזיל תאילנדי, כוסברה ונענע לצד סטיקי רייס. 64 שקלים

 

סום טאם – הרוב המוחלט לא יודע שסלט הפאפאיה הפופולרי מקורו במחוז איסאן שגובל עם לאוס. בנקודה גיאוגרפית זו נולד גם הסטיקי רייס שמלווה לרוב את הסום טאם. המנה הזאת, שכבר הפכה למנת הדגל של המטבח התאילנדי, נולדה באיסאן ובגרסתה האותנטית מזוהה עם חריפות עזה. 42 שקלים.

נדב ודניאל // צילום: נדב ולר
נדב ודניאל // צילום: נדב ולר

פאק בונג / מורנינג גלורי - תרד מים תאילנדי שעובר הקפצה מהירה בשמן עם מחית של שום וצ'ילי תאילנדי. לירק המתובל מוסיפים מחית של פולי סויה מותססים וכך מתקבלת "פצצת אוממי טבעונית". 48 שקלים.

כנפיים מטוגנות בנוסח איסאן - כנפיים מטוגנות בקמח טמפורה לצד רוטה נאם ג'ים ג'או וחמוצים תאילנדיים. 48 שקלים.

עוד בתפריט קטגוריה של תבשילי ווק, ביניהם יש פאד סי יו בשר מפורק, מחלקה שלמה של תבשילי קארי בניהם קארי קאו סוי צפוני שמכיל ציר עוף, חלב קוקוס, אטריות נודלס עבודת יד ופרגית ומחלקת קינוחים עליה אמונה דניאל הקרויה, איך לא, פוצי מוצי.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר