בינואר 2020 הכרזתי בקול גדול על שף שרון כהן ממסעדת ״שילה״ כשף העשור שלי. פועלו המבוסס והמפואר של כהן הרשים אותי עד מאוד משום שהמשיך ושגשג גם בעידן בו הצלחה נמדדת במושגי חשיפה טלוויזיונית וכמות עוקבים באינסטגרם אך אינו פעיל לא כאן ולא כאן.
שף שרון כהן פשוט עובד. עובד ויוצר את אחד המטבחים היציבים והאהובים בארץ. ללא פריים טיים ועם נוכחות מאוד ממוקדת ברשתות החברתיות. הוא יכול היה להמשיך כך עוד שנים רבות ואף להמשיך ולהתפתח ולפתוח את המסעדה המיוחלת בלונדון, אך הקורונה הפציעה אל חיינו ושינתה את חוקי המשחק.
תחילה, נדרשה הסתגלות מסוימת ו״שילה״ נותרה סגורה עד כי יעבור זעם, או לפחות הסגר הראשון. כשנפתחה מחדש במחצית חודש מאי 2020, הקהל הצביע ברגליים ו״שילה״, בהתאם לתו הסגול, חזרה לפרוח. אך אז נכנס לתוקפו סגר סבב שני וכהן ספג סגירת דלתות נוספת. נדמה כי הסיבוב השני כאן כדי להישאר וכי תחום המסעדות והברים לא עולה לדיון מנומק והגיוני בחלונות הגבוהים ואל מול קובעי המדיניות. וכך, גם ״שילה״ נארזת בקופסאות ומגיעה עד לבית הלקוח.

כמצופה משף כשרון כהן, הושקעה מחשבה רבה בהתאמת התפריט לשינוע. מנות מסוימות נגנזו, ומנות אחרות נכנסו לתפריט. אך חשוב מכל, מנות הדגל מטופלות בקפידה יתרה, נארזות בעדינות ומגיעות אל השולחן הביתי כשהן מלוות בהוראות טיפול מדויקות. התוצאה מרנינה במיוחד. אי אפשר שלא לשים לב לתשומת הלב הרבה שהושקעה במארז המנות כך שכל אלמנט ואלמנט ישמור על טריותו וחיוניותו.
החל מהפרדת המרכיבים כך שחלק מהמנות יורכבו בו במקום על ידי הסועד ובכך ישמרו על רעננותן – כמו מנת הדגל האייקונית- טרטר דג ים עטוף בפרוסות אבוקדו דקיקות המגיע כשהוא מונח על קרח והרטבים נלווים בצנצנות קטנות, או דיוק מושלם בצלייה והכנה כך שהמנה תצא מהקופסא בדיוק במידה הרצויה וחלילה לא תתייבש או יאבד חינה, ובנוסף, כניסתן של מנות שהשינוע אינו מפריע להן כלל כמו פפרדלה עם תבשיל לחי ופטריות פורצ׳יני.

הלקוחות הרבים והנאמנים מגיבים בהמוניהם וההזמנות זורמות בשצף אל מטבח המסעדה. מטבח המסעדה מתנהל כמו הייתה המסעדה פתוחה אלא שבמקום לסדר את המנות על צלחות פורצלן מהודרות ויפות, נכנסות המנות לקופסאות. החל מהיום (שני) ישובצו מחוץ ל״שילה״ ארגזי פלסטיק הפוכים עטויים מפה לבנה וברי מזל, שיספיקו לתפוס מקום נחשק לצד צמחיה ירוקה ולאור גרילנדות צהבהב, יוכלו ליהנות ממנות המשלוח של ״שילה״ עם צאתן מהמטבח.
בין המנות אותן ניתן להזמין:
סלט טונה אדומה 74 שקלים
טרטר דג ים עטוף באבוקדו 78 שקלים
טורטליני ירוק ממולא בריקוטה בית 88 שקלים
בר ים ברוטב לבחירה (פסטה, עגבניות שרופות, חמאת סרטנים, ירקות, לימונים כבושים) 138 שקלים
פרפרדלה בתבשיל לחי ופטריות פוריצ'יני 88 שקלים

יוזמה נוספת האופיינית לימי קורונה היא הזמנת ארוחה פרטית בבית הלקוח, אותה יתקינו כהן וצוותו. "אנחנו מתגעגעים לשגרה בה מדי בוקר אנו מלקטים עבור לקוחותינו את את מיטב חומרי הגלם העונתיים, ושמחים להגיע איתם לבתים כדי לבשל את המנות האהובות, בשיא הדיוק והסטנדרט של 'שילה'. ארוחה ברמה הכי גבוהה שיש, עם תפריט שבו המנות מוגשות למרכז השולחן על מנת שאתם הסועדים יוכלו להנות ממבחר גדול", מבטיח כהן. "לכל אירוע יצוותו 2 מהטבחים של המסעדה, עם כל חומרי הגלם, הציוד וכלי ההגשה למרכז שולחן. זו זכות להגיע אליכם הביתה ולעשות את מה שאנחנו הכי אוהבים״.
לתפריט המשלוחים המלא ולהזמנות:
https://orders.beecommcloud.com/#/sites/p-0/5fca620b0a37be7b01476941
להזמנות ובירורים בנוגע לאירועים הביתיים
https://www.shila-rest.co.il/shilathome