עסקית ערב, ארוחת בוקר וחצר שטופת שמש: המסעדה שנפתחה מחדש לוהטת מתמיד

גם עשרים שנה אחרי שנפתחה לראשונה, שילה של השף שרון כהן בועטת ורלוונטית, ועכשיו במיקום חדש

מסעדת שילה החדשה. צילום: אסף קרלה

בסצנת המסעדנות המקומית, בעיקר זו התל אביבית, בה מסעדות חדשות וטרנדיות נפתחות חדשות לבקרים, ובלוגרי האוכל מקפצים ממקום למקום, יש לא מעט מוסדות אוכל ותיקים שצריכים למצוא את דרכם להישאר רלוונטים.

ויש את שילה.

"שילה" של השף שרון כהן, היא יוצאת דופן. נאמן לדרכו, שומר כהן במשך שני עשורים על מעמדה כאחת המסעדות הכי רלוונטיות, יציבות ואהובות בעיר.

שילה, רלוונטית מתמיד, צילום: חן גרוס

כעת גם שילה עוברת שינוי, ולפני הכל לוקיישן. עשרים שנה לאחר שפתח כהן את שילה, אז בן 29, ברחוב בן יהודה, כגסטרו-פאב שכונתי, המסעדה האהובה והמצליחה מתחדשת במשכן מרהיב במלון גימנסיה החדש של רשת ישרוטל, בלב הרחוב התוסס מונטיפיורי.

"זה כמו לעבור מרכב בנזין לחשמלי עם הטכנולוגיה הכי חדשה", מתאר כהן את המעבר בהתרגשות. "מסביב - חשמל, ניצוצות. האנרגיות של החלל והרחוב החדש פשוט מדהימות".

המשכן החדש, בעיצובו של האדריכל אורי בן דרור, מציע חוויה קולינרית יוצאת דופן עם 150 מקומות ישיבה ומטבח משוכלל המצויד בטכנולוגיה המתקדמת ביותר. במרכז המסעדה ממוקם בר מרשים המשמש כמטבח קרודו פתוח, בו יכינו השפים את מנות הדגים המפורסמות לעיני האורחים. לחובבי היין מחכה חוויה מיוחדת בחדר היין החדש, המכיל אוסף מרשים של 200 סוגי יין - החל מיינות מקומיים במאה שקלים ועד ליינות נדירים ויקרים.

שילה במשכנה החדש, צילום: אסף קרלה


האורחים יוכלו ליהנות גם מבר דז'סטיף אינטימי המכיל 14 מקומות ישיבה ואוסף משקאות נדירים מרחבי העולם. למחפשים אירוע פרטי, המסעדה מציעה את "סלון שילה" - חדר מיוחד עם חצר צמודה, מערכת די.ג'יי ומקרן, המתאים לאירוח של עד 30 סועדים. בנוסף, המסעדה מתהדרת בחצר אחורית קסומה, שטופת שמש וירק.

התפריט ממשיך להתחדש, תוך שמירה על האיזון המושלם בין הקלאסיקות האהובות כמו טרטר דג ים עטוף באבוקדו, לבין יצירות חדשות ומרגשות כמו שקדי עגל לפתות צעירות בציר עוף חום, ופינגר ליים, תוצר של שיתוף פעולה בין כהן לגל באקבה, השף בפועל של המסעדה ובן טיפוחיו בשנים האחרונות. 

בשורה משמחת במיוחד לימים אלה היא עסקית ערב זוגית במחיר 428 שקלים, הכוללת פוקאצ'ה, שתי מנות ראשונות ועיקרית זוגית.

עסקית ערב זוגית, ברוח התקופה, צילום: אסף קרלה


בחודשים הקרובים צפויה שילה להרחיב את פעילותה: בפברואר ייפתחו לראשונה ארוחות בוקר, מדי יום בין השעות 07:00-11:00, ובהמשך מתוכננים גם שילה קפה וסלומריה בחזית המסעדה.

"שילה ממשיכה להיות מקום של אנרגיה שמחה, של נדיבות ושל אירוח לכולם", מסכם כהן, "ליצור, להתחדש ולעשות - זו התשובה שלי להכל".

שילה, מונטיפיורי 9, תל אביב, 03-5221224

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר