הלם: שאריות ג'וקים בקפה שכולנו שותים

רופא מלונדון העלה סרטון שהפך לוויראלי ברשת הטיקטוק, והסביר כי באבקת קפה טחון עלולים להימצא שאריות של ג'וקים וחרקים שנדבקו לפולים

קפה // צילום אילוסטרציה: Getty Images // מה באמת יש בתוך הקפה שלנו?

אז מה תוסיפו לקפה שלכם? חלב, סוכר או אולי אבקת ג'וקים? זו השאלה שעולה באמת אחרי סרטון ויראלי ביותר ברשת טיק טוק, שהעלה ד"ר קארן ראג'אן, מנתח בשירות הרפואי הלאומי בלונדון. לאחרונה החל הרופא להעלות סרטונים קצרים העוסקים בעובדות, וכן גם בפייק ניוז בכל הנוגע למדע. 

בהקשר לכך סיפר הרופא בסרטון שזכה ל-1.6 מיליון צפיות ושחולל סערת רשת של ממש כי "בקפה יש אחוז מסוים של אבקת ג'וקים". "רק שתדעו שאם אתם שותים קפה טחון, לא פולים, אתם גם צורכים ג'וקים. הסיבה לכך היא שאחוז מסוים של ג'וקים וחרקים אחרים נדבקים לפולים, ולא ניתן בשום תהליך להפריד אותם לחלוטין", הסביר. 

ד"ר ראג'אן הוסיף וציין כי לא מדובר בעבירה על החוק, אלא בדבר שמובן מאליו לרוב רשויות המזון בעולם. "שתדעו שרוב רשויות המזון מאפשרות ליצרנים שהמאכלים שלהם יכילו אחוז מסוים של חלקי חרקים בתוך המזון שלנו. לכן, אם אתם אלרגים לג'וקים למשל, אני הייתי ממליץ לכם להתרחק מראש מקפה טחון", הוא סיים בהתבדחות. 

הסרטון זכה ל-150 אלף סימוני "לייק", אם כי רבים מהגולשים הסכימו "שזו לא העובדה שהכי מהנה לדעת כשנכין את כוס הקפה הבאה שלנו". גולש אחד אף כתב כי "אוף, למה? למה לספר? יכולתי לחיות את חיי בשקט גם בלי לדעת את הפרט הזה", מנגד אחר כתב: "מה זה משנה? זו תוספת של חלבון". 

ברשת פוקס ניוז בדקו את כללי רשות המזון והתרופות האמריקנית, וגילו כי אכן יש ממש בדברים של המומחה. על פי הנחיית הרשות "פולי קפה ירוקים נחשבים לפגומים ולא ראויים למאכל באם יש בהם כ-10 אחוז חרקים מכל הסוגים. כלומר במקרה שהאחוז נמוך יותר הקפה לא נפסל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר