קינוחים שהם גם בריאים? יש חיה כזאת

קבלו מתכונים לעוגת הדרים ומוס שוקולד מקדמיה, פשוטים להכנה ומלאים בהמון דברים טובים • ועל המותג למתוקים טבעיים Piece of nature כבר שמעתם?

עוגת שקדים, הדרים ושמן זית, צילום: מורן נאור

לא חייבים להעמיס על הגוף קינוחים לא בריאים בסוף הארוחה. קבלו מתכונים לעוגת שקדים, הדרים ושמן זית ומוס שוקולד מקדמיה עם רוטב אוכמניות - שמלאים בדברים טובים ובריאים.

עוגת שקדים, הדרים ושמן זית

עוגה בחושה במתיקות עדינה ונעימה, פשוטה להכנה שכיף לפתוח איתה את הבוקר.

מצרכים:

יבשים -
200 גרם קמח שקדים
180 גרם קמח אורז מלא
200 גרם קמח כוסמת
100 גרם סוכר קוקוס
4 גרם סודה לשתייה
6 גרם אבקת אפייה
קורט מלח

רטובים -
335 גרם מים
160 גרם מיץ תפוזים
100 גרם שמן זית
70 גרם רסק תפוחים
30 גרם חמאת שקדים
5 גרם גרידת לימון
6 גרם אבקת פסיליום

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

בקערה - מערבבים היטב את כל החומרים היבשים.

בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים הרטובים.

יוצקים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

הוסיפו את הבצק לתבנית האפייה שלכם, הקפידו למרוח מעט שמן על התבנית לפני הוספת הבצק או השתמשו בנייר אפייה במקום - השתמשנו בתבנית מלבנית 22/10 ס"מ.

אפשר לקשט את החלק העליון עם שקדים קצוצים (כמו בתמונה) - אופציונלי.

אופים למשך כ-80 דקות (יכול להשתנות לפי תנור, מומלץ לבדוק כל 30 דקות).

חשוב לקרר את העוגה לפני שמוציאים מהתבנית (4 שעות לפחות).

עוגת שקדים, הדרים ושמן זית, צילום: מורן נאור

מוס שוקולד מקדמיה עם רוטב אוכמניות

מוס קל להכנה, מפנק ולמרות שהוא בקטגוריית קינוח - הוא מזין.

למוס השוקולד מקדמיה:
200 מ"ל מים
110 גרם חמאת מקדמיה
100 גרם סירופ מייפל טהור
45 גרם חמאת קקאו
30 גרם אבקת קקאו
8 גרם תמצית וניל
קורט מלח ים

לרוטב אוכמניות:
65 גרם אוכמניות
45 גרם סירופ מייפל טהור
10 גרם מיץ ליים
4 גרם תמצית וניל
גרידה מחצי ליים
קורט מלח ים

שלב ראשון - מוס שוקולד מקדמיה

מביאים לרתיחה את המים עם סירופ המייפל, תמצית וניל וקורט מלח בסיר קטן.

שמים את חמאת הקקאו ואבקת הקקאו בקערת ערבוב גדולה ושופכים פנימה את הנוזל המתוק החם של סירופ מייפל, וניל ומים.

מערבבים היטב עד שכל חמאת הקקאו נמסה והתערובת מתקררת מעט.

מוסיפים לקערה את חמאת המקדמיה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מכניסים את הקערה למקרר למשך כ -15 דקות.

מקציפים בעזרת מטרפה מספר דקות לקבלת עיסה קלילה יותר, אוורירית וסמיכה יותר מהמסה המקורית. התערובת עדיין תהיה מעט נוזלית אך עם בועות אוויר.

יוצקים את המסה לקערה/מיכל עם מכסה ומשאירים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

שלב שני - מכינים את רוטב האוכמניות

קוצצים 20 גרם מהאוכמניות ומניחים בקערה יחד עם שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
מוזגים מהרוטב על גבי המוס בעת ההגשה.

ניתן לשפוך את המוס לכוסות אישיות או לתבנית במרכז השולחן כמנת שיתוף.

מוס שוקולד מקדמיה עם רוטב אוכמניות, צילום: מורן נאור

מותג שמתמקד בשוקולד

Piece of nature הוא מותג למתוקים טבעיים עם התמקדות בשוקולדים. מורן נאור ודור עזרא, המוחות שמאחורי המותג מייצרים מתוקים ללא חיטה, ללא סוכר מעובד, ללא סויה, טבעוניים ובעבודת יד. ולמרות כל ה״ללא״- הם מגיעים בטעמים משובחים, נראות יוצאת דופן ועל הדרך בעלי ערכים תזונתיים גבוהים. המטרה שלהם היא לייצר מוצרים שאינם מתפשרים על הטעם ועל האיכות.

את העסק פתחה מורן בשנת 2017 בתום לימודי קולינריה בלוס אנג'לס וניו יורק, שם למדה לעבוד עם חומרי גלם טבעיים. כששבה ארצה, בחרה להתמקד במתוקים שעונים על הסטנדרט הבריאותי שחשוב היה לה לשמור עליו. לאחר שנתיים הצטרף דור, שף בהכשרתו ועם ניסיון של מעל לעשור ואחראי בעיקר על הפיתוח הקולינרי.
 
העקרונות שמובילים את העסק הם השילוב בין שימוש בחומרי גלם צמחיים, ממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס ומייפל טבעי, שימוש רחב באגוזים בכל צורותיהם, שימוש בדגנים מלאים שאינם חיטה, וכמובן השוקולד שאותו הם מכינים לבד, וממתיקים אותו עם מייפל טבעי לבין מבחן התוצאה שצריך לעמוד בסטנדרט קולינרי גבוה שמחייב באיזון, חדשנות, נראות וכמובן טעם.
המטרה של המתוקים של מורן ודור היא הנגשת מוצרים טבעוניים בדגש על בריאות, ברמה הגבוהה ביותר בתקווה לשנות את התפיסה השגויה בנושא המזון הטבעוני והבריא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר