הרנסאנס המתוק של רחוב שינקין

הרחוב התל אביבי חזר מתרדמת של למעלה מעשור הודות לשלל עסקים כיפיים, צעירים ותוססים בשלל תחומים • הפעם על הפרק: גלידת בוטיק, כן, עוד אחת

ג'לידו // צילום: אפיק גבאי // ג'לידו

עוד גלידה? מי צריך עוד גלידה? מה נשאר לכתוב על עוד גלידה? אחרי ההתפשטות המטורפת של רשת גולדה שלא מפסיקה להפתיע, הטעם החדש של בן אנד ג'ריס שמאיים לכבוש את השוק, והמתחרה החדש למותג האהוב שגייס חמישה תותחים רועמים לתת לו פייט, איך עוד אפשר לסקרן את חובב הגלידה המושבע, שלא נדבר על לשכנע אותו להגיע לאחד מסניפי הרשת רק על מנת לטעום עוד גלידה, כשהשוק כל כך מוצף?

כל השאלות הללו מתאדות בביקור בג'לידו ברחוב שינקין התל אביבי, שנפתחה כעת, שש שנים לאחר פתיחת הסניף הראשון של הרשת המתהווה ברמת החייל. אני מודה, עד עכשיו לא שמעתי על ג'לידו והייתי סקפטי לעומת ההבטחה שיש למישהו משהו לחדש לי בתחום. גם ההצהרה כי מדובר במוצר ארטיזנלי, היינו כזה שמיוצר בדרך מסורתית או לא באמצעות מכונה, לא עשתה עלי רושם מיוחד. כל גלידה היום מתהדרת בתואר "בוטיק" ומאחורי כל מסעדת פועלים עומד "שף".

אבל... ואני רציני לחלוטין - ביס אחד מהגלידה של השף-גלסייר עידו לביא, מעמיד הרבה מאוד ממי שמתהדר בתואר "בוטיק" בסימן שאלה גדול. הרי מה הופך גלידה למשובחת באמת? מרקם מפתיע, תוספות משובחות, שילובים מדויקים, חומרי גלם איכותיים ומה שיותר טבעי - יותר טוב. כל אלה מורגשים כבר מאותו ביס ראשון, וכמעט לא משנה באיזה טעם תבחרו.

אנחנו שילבנו כמה טעמים, הן על בסיס שמנת או חלב והן טבעוניים. המקום מציע גם טעמים ללא סוכר ושלל קינוחים מעניינים, אבל היה לנו קרייבינג לוופל בלגי (אתם בטח מכירים את זה), אז טעמנו אותו. הוופל היה קריספי וטעים מאוד, אבל גולת הכותרת של המקום היא ללא ספק הטעמים הטבעוניים.

שנקין חזר להיות מקום ששווה להגיע אליו // צילום: אפיק גבאי
שנקין חזר להיות מקום ששווה להגיע אליו // צילום: אפיק גבאי

כן, זו האמת. אני מכור קשה לגלידה חלבית, מחסל פיינטים בהינד עפעף, וכמו כל חובב גלידה אמיתי, לבי תמיד היה עם השמנת השמנונית שהופכת כל טעם לענן חלומי. אבל הטעמים הטבעוניים של השף לביא, לא רק טעימים באופן יוצא מן הכלל, הם גם מפתיעים באיכותם ועשירים עד פיצוץ בפה – בלי שתחסר לטועם אפילו טיפת שמנת או חלב.

מי אמר שטבעוני חייב להיות סורבה פירותי שמזכיר יותר ברד בשקל וחצי מגלידה אמיתית? מי אמר שטבעוניים או אלרגיים לחלב צריכים להסתפק בחיקוי חיוור מאוד של הדבר האמיתי? מי שלא נתקל בגלידה של השף לביא, שמצא את הדרך לעשות גלידה לא פחות ממדהימה, וטבעונית. 

התור בג'לידו // צילום: אפיק גבאי
התור בג'לידו // צילום: אפיק גבאי

פקאן מלוח וקרמל, אגוזי קשיו ופירות יער, חלבה, אספרסו ושקדים, אננס, סלרי ונענע; וקוקוס, אספרסו ושקדים, הם רק חלק מהטעמים הטבעוניים המדהימים, שיקשו עליכם מאוד לבחור. אפילו גלידת תפוז דם, טעם שכביכול מזכיר בפשטותו טעמי סורבה אחרים, עולה על כולם בשל המורכבות ועומק הטעם של הגלידה עצמה. המרקם של טעם הגלידה חמאת בוטנים עם שוקו צ'יפס כל כך עשיר, שהוא יכול לעמוד בגאון לצד טעמי שמנת מוכרים אחרים, ואף להתעלות עליהם.

ג׳לידו

שינקין 22, תל אביב

טלפון: 03-504-1113

שעות פתיחה: א׳-ש׳: 10:00-22:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר