השף חיים כהן יתארח ביום שישי הקרוב לשיחה עם חוקר הקולינריה רועי ירושלמי שעוסקת בהיסטוריה הקולינרית שלו, המטבח האורפאלי עליו גדל והדרך שבה הוא תרגם אותו למטבח העילי והשפה הקולינרית הטעימה שיצר לאורך הדרך.
המפגש עם כהן הוא אחד מאירוע הדגל בסדרת המפגשים "סיפורים מהמטבח" של "פודיש", המחלקה הקולינרית של מוזיאון "אנו", במסגרתה מתארחים שפים אצל ירושלמי לשיחות קולינריות על החיים, המטבח וכל השאר.
הכרטיס למפגש כולל כניסה למוזיאון, השתתפות בשיחה עם הקהל, יין מסדרות הפרימיום החדשות של יקב הרי גליל ונשנוש. המפגש ייערך באולם טיש, אנו - מוזיאון העם היהודי, קמפוס אוניברסיטת תל אביב ביום שישי הקרוב, 19 בנובמבר, בין השעות 10:00-12:00
לכרטיסים לחצו כאן

שנתיים של עבודה הובילו ליצירת המופע המסקרן שיוצא מחר (רביעי) לדרך ברדינג 3 בתל אביב. מדובר ב"ReFeelingWine", פרי שיתוף פעולה של פיות היין, הבסקולה והרדינג 3. מדובר במופע קונספטואלי ורב חופשי שמציע טעימות יין בדרך חדשה, בשילוב פרפורמנס, אמנות ומוזיקה.
את הערב תנחה שירה גרנות וברי המזל שיגיעו לאירוע יטעמו שישה סוגי יינות שונים שימזגו על ידי מלצרים, בחושך מוחלט כמובן, כמו כל האירוע, ולאחריו יגיע גם מופע מרהיב של אמני קרקס, מוזיקה ולא מעט וידאו ארט, שכולם ביחד יספרו את הסיפור הייחודי של כל אחד מהיינות שישולבו בערב.
נמשיך עם שריף הילד הדרוזי, שכבר מזמן לא ילד. מה הקשר שלו לאוכל? יפה. הוא יגיע בשישי הקרוב לשרונה מרקט בתל אביב, להתארח אצל "מלך הקסטות" בחפלת צהריים חגיגית. השף אייל שני, לו סניף מזנון במקום, יצר תפריט מיוחד לכבוד האירוע:
שורה נתחים אינטימיים. נתחי פרה נסתרים וירקות שורש צלויים לילה שלם בתנור לבנים - 19 ש"ח
שורה לבן. פרח כרובית מנופץ מוזהב על פלאנצ'ה, מסוחרר בטחינה, עגבניות ובצלים ירוקים - 13 ש"ח
שורה רטטוי. חצילים, קישואים, עגבניות ובצל, מוזהבים לשלמות וצלויים בפרפום עגבניות - 15 ש"ח
שורה מסבחה שעועית לימה. נמסה אל תוך עצמה - 15 ש"ח
שורה סלט ביצים. וזהו - 13 ש"ח
הכניסה חופשית, החל מ12:00 ועד 15:00

אחרי מיזם הפוד טראק הטבעוני של "חוות החופש", שיצא לדרך לפני שבועות ספורים, פוד טראק טבעוני נוסף וטעים יוצא לדרך, והפעם כזה שיחלק לברי המזל מביניכם צ'יזבורגר טבעוני חינם. ההמבורגר מבית ביונד מיט, הגבינה הטבעונית של Violife וביניהם? ממרח המיונז הטבעוני החדש של היינץ
מיקומי הפודטראק המתוכננים:
17/11 אוניברסיטת תל אביב 11:30-17:00
18/11 יכין סנטר פתח תקווה בין השעות 20:00 -16:00
24/11 פארק רעננה בין השעות 20:00 -16:00
25/11 ראשל"צ מזרח – טיב טעם בין השעות 20:00 -16:00
01/12 קניון שרונים בין השעות 20:00 -16:00
02/12 ישפרו מודיעין בין השעות 20:00 -16:00
החל מהיום ולמשך שלושה ימים, יצאו לדרך אירועי שבוע תעשיות המזון והאירוח ה-37, אירוע שאולי לא יפתה את כל הקהל הרחב אבל מהווה "הגעת חובה" עבור לא מעט עסקים ועסקנים בתחום הקולינריה בישראל.
האירוע, אותו יוזמת ומארגנת קבוצת "שטיר" יכלול ארבע תערוכות מקצועיות שיתקיימו במקביל:
ישראפוד - תערוכת המזון והמשקה הבינלאומית המקצועית והגדולה בישראל.
הוטקס - התערוכה הבינלאומית לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המוסדי בישראל.
קיטקס - התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי.
Bake & Cake - התערוכה המקצועית לציוד, חומרים ומוצרי אפייה לענף הקונדיטוריות ובתי המאפה
בנוסף, יתקיימו תחרויות, הרצאות וכנסים רבים בהם יקחו חלק מיטב אנשי העסקים והקולינריה בישראל
לפרטים נוספים: 035626090 או במייל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו