אחרי תקופה ארוכה של חוסר גיוון וסטיגמות גרועות, מוצדקות יותר ופחות, סצנת המסעדות הכשרות ברחבי הארץ חווה פריחה מחודשת וטעימה במיוחד עם שפע של מסעדות מפתיעות, מקוריות ומגוונות שנפתחות בכל מקום. וכשאנחנו מדברים על פריחה, הכוונה היא לגמרי למסעדות שאפשר להמליץ עליהן גם לכאלה שלא אוכלים כשר, לא ברירת מחדל שבאה על חשבון אוכל שיכול היה להיות יותר טעים, אלא פשוט אוכל מעולה.
זה התחיל עם "דריה" הכשרה של הלל תווקולי, לאחרונה השיק גם השף שגב משה מסעדה כשרה מושקעת בפתח תקווה, ולצד אלו ישנן גם מסעדות כמו קאמאקורה היפנית/ רמת-גנית שמצליחה לשמור על יציבות טעימה זמן רב. המשותף לכל אלו, לרבות אחרות ולמסעדה שנדבר עליה בכתבה זו, הוא שמסעדות כשרות הן כבר לא פשרה.
המסעדה הבאה תסקרן במיוחד את הפודיז של אזור השפלה, ואנחנו מכירים גם כמה תל אביבים שיעשו את הדרך לרחובות במיוחד בשבילה. הכירו את מסעדת "ספרה", מסעדה שממש לא נראית כמו מסעדה, וזה לגמרי נכתב בקטע מחמיא. המסעדה נבנתה (!) במשך למעלה משנה ומצדדיה מוקפת בקירות זכוכית עם חלל גדול ותקרות גבוהות. את כל כלי ההגשה הביאו במיוחד מפורטוגל ונמצא בה גם מערכת סאונד ותאורה מתקדמות ביותר.
עכשיו בואו נדבר על האוכל. מי שהופקד לעמוד בראש הפרויקט המפואר הזה הוא השף בני מדר, בוגר בית הספר קורדון בלו, שבנה תפריט בהשראת טכניקות בישול מתקדמות שלמד ברחבי העולם, עם דגש על חומרי גלם ייחודיים וטריים. בשר של משק לגזיאל, דגה וירקות טריים עונתיים וגינת תבלינים סמוכה למסעדה.
בתפריט שהוא יצר, סגנון פיוז'ן ים תיכוני עונתי כמובן, נמצא מנות כמו טרטר דג (גספצ'ו שרי צהוב, שברי בוריק מטוגן, פטרוזיליה, נענע וצ'ילי), טרטר בקר (בצלי שאלוט, עגבנייה, כוסברה , פטרוזיליה, קרם חציל לבן, קרם חציל שחור וקרקר עדשים), סלט שרי צבעוני על גספצ'ו אדום חריף, שמן עשבים, צנוברים ובזיל מטוגן, קרעי לחם וסומק, סיגר חלקי פנים (מוח ושקדי עגל בבישול מרוקאי חריף, איולי עריסה וכוסברה), פילה מוסר (קרם שעועית לימה, עגבניות שרי קלופות מעושנות, שום, אנשובי וצלפים) וצלעות טלה של לגזיאל (ראגו עדשים שחורות וקינואה, קרם ארטישוק ירושלמי, צ' יפס ארטישוק קריספי ודמיגלאס רימונים) וסינטה נברסקה (ניוקי עבודת יד, רוטב בקר, אספרגוס, אפונה וכמהין).
עכשיו, כשקראתם את כל זה, נספר שלמרות גודלה, כבר עכשיו די קשה להשיג בה מקומות, כך שכדאי להיות מהירי החלטה ולשריין לכם כבר מעכשיו.
Sphera kitchen & bar
א' עד ה' מ-19:00, המדע 18, פארק המדע רחובות
להזמנות: 0723922099