חובבי טחינה? יש לנו בשורות רעות עבורכם

יבוא של יותר מ-50 טונות שומשום איכותי ואהוב במיוחד על הצרכנים הישראלים עומד בסכנה • מה גורם לכך? כל הפרטים

הטחינה בסכנה?, צילום: סטפן בראון

מלחמת האזרחים בחבל טיגרה שבאתיופיה עלולה להשפיע ישירות על ייצור הטחינה בישראל. ההשפעה הצפויה נובעת מהעובדה שבטיגרה גדל שומשום מזן הומרה, שנחשב לזן המועדף על יצרנים ישראלים בתחום, שגילו את השומשום הזה בעשורים האחרונים.

הזרעים מזן הומרה זכו למקום של כבוד בזכות איכותם, שנותנת לטחינה עומק ומרקם חזק ושמנתי יותר. לאור זאת הפכה אתיופיה, ובעיקר חבל טיגרה - למקור מרכזי ליצרני הטחינה בארץ.

באתיופיה מיוצרים כל שנה 250 אלף טונות זרעים. אחרי סין, שקונה אחוז גדול מהם לייצור שמן שומשום, ישראל היא הקניינית השנייה עם ביקוש שנתי של 60-50 אלף טונות זרעים. כך לפחות היה עד פריצת מלחמת האזרחים בין השלטון המקומי באתיופיה לממשלת חבל טיגרה, בעלת השאיפות הבדלניות.

מה יהא על המעדן האהוב, חציל בטחינה?, לירון אלמוג

אולם בשנה שעברה החליט ראש ממשלת אתיופיה אביי אחמד לפלוש צבאית לחבל ולסלק את אנשי החזית העממית לשחרור טיגראי. הלחימה נמשכת כל העת, ורק השבוע הצליחו כוחות המורדים להשתלט על בירת החבל במה שנראה כניצחון זמני על הממשלה האתיופית.

תושבי העיר הומרה שנטשו אותה גרמו לשיבוש בשתילת זרעי ההומרה. הזרעים לשנה הקרובה כבר נקצרו ויסופקו לשוק, אולם כל האזור נטוש ולא מעובד כרגע. גורם מקומי העלה חשש: "מי יגיע עכשיו לזרוע? זה טירוף, יש כאן קרבות קשים". אם אתם חובבי טחינה קשים, ייתכן שעכשיו זה הזמן לחדש את המלאי במזווה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר