לשלושה ימים בלבד: המסעדה הסינית האדומה חוזרת

יובל בן נריה במחווה יוצאת דופן למסעדה הוותיקה • חגיגת יינות וספיישלים במסעדת מונא • חגיגת פטריות בעמק בראסרי • והמסעדה החדשה והמסקרנת של זוכה משחקי השף • כל מה שצריך לדעת ולטעום השבוע

הסינית האדומה. צילום: יהושע יוסף

טאיזו מתחפשת לסינית האדומה, תל אביב

טאיזו חוגגת 12 שנה ויוצאת במחווה לסינית האדומה - המסעדה שפעלה בתל אביב בין 1977 ל-2017 והיתה בין הראשונות, אם לא הראשונה, שחשפה את הישראלים למטבח הסיני, עם צ'ופסטיקס שהונחו על השולחן במקום סכו"ם ומנות מיתולוגיות כמו מרק תירס ואגרול קריספי מגובה ברוטב חמוץ-מתוק זרחני.

עכשיו, בין ה-22 ל-24 במרץ, יגיש השף יובל בן נריה בטאיזו תפריט הומאז' לסינית האדומה, שבו תמצאו גרסאות מעודכנות לאגרול ולמרק התירס, כמו גם עוף חמוץ-מתוק, צלעות ברוטב ברביקיו סיני ועוד. כמו כן יוצעו באירוע המחווה קוקטיילים מיוחדים מבוססי וויסקי Chivas Regal XV, שיהיה עם מה להרים.

טאיזו, דרך מנחם בגין 23, תל אביב

תפריט פטריות בעמק בראסרי, צילום: שני הלוי

חגיגת פטריות בעמק בראסרי, משמר השרון

מייק רום פור דה מאשרום. מסעדת עמק בראסרי בניצוחו של השף עידו פיינר תארח בין ה-17 ל-21 במרץ את "יער" - חוות המחקר החלקאית בת-הקיימא לגידול פטריות מאכל מאבן יהודה הסמוכה. במסגרת שיתוף הפעולה יככבו הפטריות של יער בתפריט ספיישלים, שיוגש לצד התפריט הרגיל של המסעדה.

בין המנות: שיטאקי ברצלונה (פטריות שיטאקי על הפלנצ'ה, שמן זית ושום, פירה ליאונז); חלוויאת פטריות מלך היער (איולי עמבה, בצל וסומק); שיטאקי בופלו (רוטב גבינה כחולה); קרפצ'ו מלכת היער (איולי חזרת ובלסמי); וגם קינוח פנקוטה עם קרמבל שיטאקי והל.

עמק בראסרי, מתחם דור אלון, קיבוץ משמר השרון

מונא מארחת, צילום: אייל H

מונא מארחת את יקב קסטל, ירושלים

מונא הירושלמית מארחת השבוע, ב-18 וב-19 במרץ, את יקב קסטל לשני ערבים שבהם יימזגו לסועדים מגוון יינות מיוחדים: מבעבעים (בלאן דה בלאן רזיאל), לבנים (לה וי, רזיאל לבן, סי קסטל מיושן), אדומים (לה וי, פטיט קסטל, גראנד וין) ורוזה (רזיאל), לצד תפריט ספיישלים שהולך מעולה לצד המשקה. בין המנות: סשימי דג לבן עם ממרח עגבניות ירוקות ואבוקדו שנעשה בעזרת מולקחטה (מכתש ועלי); ופילה בקר עם פירה שורש סלרי מבושל בחמאה וקייל מעושן. להזמנת מקום.

מונא, שמואל הנגיד 12, ירושלים

ברק יחזקאלי מגיע לצפון, צילום: ענבל אור לב

ברק יחזקאלי מגיע ליקב לטם, קיבוץ לוטם

השף ברק יחזקאלי עולה מתל אביב צפונה ומקיים צמד אירועים בשיתוף יקב לטם שבקיבוץ לוטם הגלילי. ב-20 במרץ, ב-19:30 בדיוק, יערוך יחזקאלי ארוחת ערב של כשלוש וחצי שעות, שתלווה ביינות הבוטיק האורגניים של היקב (התפריט ייקבע בהתאם לחומרי הגלם הטריים שייאספו מהדייג, מהקצב ומהטבע). 520 שקלים לאדם, כולל יין.

למחרת, 21 במרץ, ב-12:00 בצהריים, יתקיים ביקב מפגש אינטימי של כשעה וחצי עם השף, שבו הוא יספר על מסעו האישי מהעיר הגדולה לאדמה הגלילית - כולל טעימות של תוצרת מקומית ויינות היקב. 240 שקלים לאדם, כולל טעימות.

לפרטים ולהזמנות: 072-3941106.

רובע א, צילום: בן יוסטר

רובע א, המסעדה החדשה של אביתר מלכה, ת"א

רובע א' היא המסעדה החדשה של השף אביתר מלכה ושותפו יונתן גרינברג, שבעצם חיברו את חוויות הילדים שלהם מאשדוד לעולם האוכל העכשווי של תל אביב. התוצאה: מפלס הכניסה של מלון אלקונין ההיסטורי הפך ל"נמל" ים-תיכוני, המציע מנות על טהרת הדגה הטרייה. מה אוכלים? דגים נאים וכבושים, כסשימי או כטרטר על טורטייה; פסטות טריות דוגמת אנילוטי בטטה יפנית וניוקי ריקוטה שישברק עם חצילים שרופים ויוגורט; ועיקריות כמו טונה פפר סטייק, תבשיל רטטוי עם ניוקי א-לה רומנה, ואפילו נקניקיית מרגז מדג פורל עם טחינה ובצל שרוף בלחמנייה רכה.

רובע א', מלון אלקונין, לילינבלום 9, תל אביב. כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר